Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ξηλώνεται ο νόμος της «κουκούλας»

Η κατάργηση του νόμου της «κουκούλας» αποτελεί ένα από τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα προωθήσει η κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης αποφασίστηκε ακόμη να μπουν σε γραμμή προτεραιότητας και τα νομοσχέδια για το επίδομα αλληλεγγύης και την προστασία των δανειοληπτών.


Όσον αφορά στα προγράμματα Stage, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αύριο, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Θόδωρο Πάγκαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη να περάσουν τα Stage -θα διατηρηθούν μόνον στον ιδιωτικό τομέα- στις αρμοδιότητες του υπουργέιου παιδείας, αντί του υπουργείου Εργασίας, το οποίο είναι υπεύθυνο σήμερα.

Τα ονόματα των νέων γενικών γραμματέων, οι οποίοι θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας κατάθεσης βιογραφικών στο διαδίκτυο, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα Προεδρικά Διατάγματα για τις αρμοδιότητες των υπουργείων.

"Προχωράμε σε αλλαγές που έχουμε σχεδιάσει χωρίς να δεσμευόμαστε από λογικές και επιλογές του παρελθόντος", δήλωσε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης ο Γ. Παπανδρέου. "Προχωρούμε το έργο μας με βάση της δεσμεύσεις μας και στους χρόνους που έχουμε θέσει, σύμφωνα με την εντολή που πήραμε, με διαβούλευση και κοινωνική συναίνεση", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com