Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Καζάνι με τσίπουρο θα στηθεί στη Βέροια

Θα βράζει για δύο μέρες στην πλατεία του δημαρχείου Βέροιας.


Καζάνι που, επί δύο μέρες, θα βράζει τσίπουρο θα στηθεί στη πλατεία του δημαρχείου Βέροιας, περιμένοντας τους «πιστούς» του είδους να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του, να το γευτούν και να γλεντήσουν υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Η ιδέα γεννήθηκε με την απόκτηση ενός παραδοσιακού καζανιού από την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Βέροιας, που πρόκειται μελλοντικά να εκτεθεί στο λαογραφικό μουσείο της πόλης.

Η εκδήλωση θα γίνει το διήμερο 31 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της γιορτής με τίτλο «Τσιπουρογιορτές - Καζάνι που βράζει», που διοργανώνει ο δήμος Βέροιας, με στόχο την προβολή του τσίπουρου ως τοπικού παραδοσιακού προϊόντος.

«Το βράσιμο του τσίπουρου αποτελεί παράδοση για ολόκληρη την Ημαθία. Είναι μια ιεροτελεστία με πολλούς πιστούς και αυτή την παράδοση θέλουμε να την κάνουμε γνωστή στο πανελλήνιο», δήλωσε η δήμαρχος της Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου.

Παράλληλα, στο ισόγειο του δημαρχείου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα το τσίπουρο. Στους «πιστούς» του συγκεκριμένου ποτού θα προσφερθούν επίσης τυροκομικά προϊόντα, προσφορά τοπικών παραγωγών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com