Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ε.Ε.: Αναμένουμε από την Ελλάδα την υλοποίηση του προϋπολογισμού

Αρνήθηκε να τοποθετηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την πρόσφατη έκθεση της Deutsche Bank και τις προβλέψεις της για την Ελλάδα αλλά τόνισε πως αναμένει την υλοποίηση του προϋπολογισμού ο οποίος πρέπει να έχει σαν στόχο την δημοσιονομική εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.


Σύμφωνα με την έκθεση, η Επιτροπή προτίθεται να συστήσει στην Ελλάδα να απευθυνθεί τους επόμενους μήνες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η αλλιώς να της επιβάλλει πρόστιμο. Σχετικά με αυτό το θέμα από την Ε.Ε. επισημάνθηκε πως είναι πάγια τακτική της να μη σχολιάζει εκτιμήσεις τραπεζών για την κατάσταση των οικονομιών των χωρών μελών

Η Αμέλια Τόρες, εκπρόσωπος του επιτρόπου για τις οικονομικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερ πως “ ευθύνη της Επιτροπής είναι να μην τροφοδοτεί εικασίες”. Παρόλα αυτά, υπενθύμισε ωστόσο ότι η Επιτροπή έχει ήδη τοποθετηθεί για την κατάστασης της Ελλάδας και πως αναμένει από αυτήν, την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2010, ο οποίος θα πρέπει να έχει ως στόχο την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην οδό της δημοσιονομικής εξυγίανσης με πειστικό τρόπο.

Τέλος, η Α. Τόρες σημείωσε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας καθώς και άλλων χωρών μελών θα εξεταστούν στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Συμβουλίου Ecofin την Τρίτη και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com