Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Αποκέντρωση των υπηρεσιών του δημοσίου, ζητούν οι βορρειοελλαδικές επιχειρήσεις

Την ανάγκη αποκέντρωσης σημαντικού αριθμού υπηρεσιών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα αλλά και αποκέντρωση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, προκειμένου να εξυπηρετούνται ταχύτερα, οικονομικότερα αλλά και αποδοτικότερα οι επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Β.Ελλάδας, αποτυπώνει έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), την οποία πραγματοποίησε η εταιρία Palmos Analysis, σε δείγμα 111 επιχειρήσεων.


«Η συγκεντρωτική δομή του ελληνικού κράτους ταλαιπωρεί τις επιχειρήσεις της περιφέρειας και τις υποβάλλει σε επιπλέον δαπάνη χρόνου και χρημάτων για την επίλυση γραφειοκρατικών υποθέσεων που απαιτούν τη παραπομπή τους για λήψη απόφασης στην πρωτεύουσα», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα της έρευνας:
Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων (7 στις 10) επισκέπτεται την Αθήνα για τη διευθέτηση διαφόρων υποθέσεων μέχρι 10 φορές κάθε χρόνο. Μικρότερο ποσοστό (15%) αναγκάζεται να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα από 10 έως 30 φορές το χρόνο, δηλαδή μέχρι 3 φορές το μήνα. Κατά μέσο όρο, τα στελέχη των επιχειρήσεων πραγματοποιούν περί τις 8 επισκέψεις ετησίως στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com