Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

«Τριεθνής» δέσμευση για την προστασία των Πρεσπών

Την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τη συνεργασία Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ για την προστασία των Πρεσπών, με την ανάπτυξη κοινών σχεδίων, στρατηγικών και μέτρων, ανακοίνωσαν οι πρωθυπουργοί των τριών χωρών. Δεσμεύτηκαν σε συνεργασία και για την επίτευξη συμφωνίας για το κλίμα, στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης.


Γνωστοποίησαν ότι θα προχωρήσουν στην υπογραφή συμφωνίας, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τέταρτο συμβαλλόμενο μέρος, για την προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη της Περιοχής. Η συμφωνία θα υπογραφεί στις 2 Φεβρουαρίου 2010, δέκατη επέτειο της δημιουργίας του Πάρκου Πρεσπών και Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων. Οι Γ. Παπανδρέου, Σ. Μπερίσα και Ν. Γκρούεφσκι ανακοίνωσαν ακόμη ότι δεσμεύονται να ενώσουν τις δυνάμεις μας προκειμένου να συνεισφέρουν σε μία "ισχυρή και δίκαιη" συμφωνία στην Κοπεγχάγη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι τρεις πρωθυπουργοί υπογράφουν και επιστολή, με αποδέκτες τον γ.γ. του ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα περιβάλλοντος της Ε.Ε. και τον πρωθυπουργό της Δανίας όπου θα φιλοξενηθεί η Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ
 
website counter
friend finderplentyoffish.com