Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ευρωπαϊκή λύση για τα κολέγια ψάχνει η Άννα Διαμαντοπούλου

Η συνεργασία σε θέματα έλεγχου και αξιολόγησης των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και στην αυθεντικότητα της πιστοποίησης βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών στις Βρυξέλλες.


Η υπουργός Παιδείας είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Σουηδό υπουργό Παιδείας, με τον επόμενο πρόεδρο του Συμβουλίου Παιδείας κ. Πουγιόλ, καθώς και με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Παιδείας, Μάρος Σεφκοβιτς. Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Όρμπαν, καθώς και με διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε. για θέματα παιδείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται σε ζητήματα αξιοπιστίας του έλεγχου σε θέματα ποιότητας στη μεταλυκειακή εκπαίδευση αλλά και πιθανοί τρόποι προώθησης αμοιβαίας συνεργασίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, "όλοι συμφώνησαν για τη σοβαρότητα του θέματος και ότι πρέπει να προωθηθεί η συνεργασία σε θέματα έλεγχου και αξιολόγησης των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και στην αυθεντικότητα της πιστοποίησης".

Όπως συμφωνήθηκε, θα αναληφθεί πρωτοβουλία για αυτή τη συνεργασία, κατά τη διάρκεια της επερχομένης ισπανικής προεδρίας.

"Κάθε χώρα, όπως έχει την υποχρέωση να τηρεί Ευρωπαϊκές επιταγές, έτσι έχει και το δικαίωμα για πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση πολιτικών. Έκανα πολλές συναντήσεις όπου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η ανάγκη για πρωτοβουλίες που αφορούν την παρακολούθηση και τον έλεγχο των δομών κατάρτισης και εκπαίδευσης πάντα με γνώμονα την ποιότητα", δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com