Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Νέες βελτιώσεις στη μαύρη λίστα του Τειρεσία μελετά η κυβέρνηση

Tο ενδεχόμενο να επεκταθεί η «αμνηστία» όσων είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο του Τειρεσία και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2008, εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας. Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και το σχέδιο νόμου για τα «ψιλά γράμματα» των τραπεζών.


Μιλώντας στη Βουλή, η Λούκα Κατσέλη διευκρίνισε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των αθέμιτων χρεώσεων και των καταχρηστικών πρακτικών τραπεζών θα βασίζεται στις προτάσεις που είχε υποβάλλει το ΠΑΣΟΚ όταν βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Υποσχέθηκε ότι θα προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα παραβαίνουν τη νομοθεσία.

Αναφορικά με τον Τειρεσία, το ενδεχόμενο διεύρυνσης του καθεστώτος "αμνηστίας" πρότεινε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε η υπουργός Οικονομίας. Παράλληλα, προανήγγειλε την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του ΤΕΜΠΜΕ, με σκοπό την απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστό, παρακάμπτοντας τις τράπεζες. Όπως τόνισε, από το "πακέτο" των 15 δισ. ευρώ που είχε προβλεφθεί γι' αυτόν το σκοπό, οι τράπεζες έχουν ρίξει στην αγορά μόλις 1,5 δισ. ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com