Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Το ηλεκτρονικό σύστημα «πρόδωσε» τη Ν.Δ.

Κρίσιμο πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά τη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ., καθώς λίγο μετά τις 10 το πρωί τέθηκε εκτός λειτουργίας το online ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης των μελών που προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 14.00' ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, το σύστημα έχει επανέλθει κατά το 95%, ενώ εξαιτίας του προβλήματος οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 20.00' το βράδυ, αντί στις 19.00', όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.


Το εν λόγω σύστημα υποστηρίζεται από 3.400 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι είχαν την ευθύνη να περνούν τις αιτήσεις των παλαιών και νέων μελών σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων προς αποφυγή διπλοεγγραφών.

Οι πρώτες πληροφορίες από κομματικές πηγές της Ρηγίλλης μιλούσαν για πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τον ΟΤΕ. Ωστόσο, η διοίκηση του Οργανισμού με ανακοίνωσή της, διέψευσε τα όσα είχαν ειπωθεί δια στόματος του κ. Κουμουτσάκου νωρίτερα, για δική της υπαιτιότητα σχετικά με τη βλάβη. Υποτίθεται, όμως, ότι θα υπήρχε και ένα δεύτερο σύστημα, το οποίο θα λειτουργούσε μέσω κινητού τηλεφώνου και για το οποίο δεν δόθηκαν απαντήσεις.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από τη Θεσσαλονίκη άφηνε αιχμές και ερωτηματικά για την εξέλιξη αυτή, κάνοντας λόγο για "παρεμπόδιση και τραμπουκισμούς". Ο νομάρχης δεν κατάφερε να ψηφίσει στις 11 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο εξαιτίας της βλάβης, ενώ πληροφορίες τον φέρνουν έτοιμο να αποστείλει επιστολή στον Δ. Σιούφα εκφράζοντας την αντίθεσή του ως προς τον χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας.

Καχυποψία υπάρχει στο στρατόπεδο Σαμαρά, το οποίο, όμως, επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, διότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένο από τη μεγάλη προσέλευση, την οποία θεωρεί ότι λειτουργεί υπέρ του. Έντονο προβληματισμό εξέφρασε και το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη. Κομματικοί της φίλοι έκαναν καταγγελίες ακόμη και για "ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πήγαιναν να ψηφίσουν την ώρα που είχε πέσει το σύστημα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις 10 το πρωί που λειτουργούσε το σύστημα είχαν προσέλθει περίπου 100.000 μέλη της Ν.Δ., για να ψηφίσουν, νούμερο που ερμηνευόταν ως οιωνός μιας πολύ μεγάλης συμμετοχής. Το πρόβλημα στο online σύστημα προκάλεσε μεγάλες ουρές στα μεγάλα αστικά κέντρα και πολύ εκνευρισμό στους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com