Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Η κρίση «άλλαξε» τους Ελληνες επιχειρηματίες

Σε αναθεώρηση προτεραιοτήτων οδήγησε η κρίση τους Ελληνες επιχειρηματίες.Τώρα προτάσσουν ως σημαντικότερα στοιχεία το δίπτυχο υγεία -οικογένεια, ρίχνοντας σε ποια χαμηλή θέση της Καριέρα - οικονομική ευρωστία. Αυτό προκύπτει από έρευνα που εκπόνησε το περιοδικό «Καινοτομία & Επιχείρηση» σε συνεργασία με την Focus Bari.


Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 101 επιχειρηματιών Αττικής και Θεσσαλονίκης και θα παρουσιαστεί αναλυτικότερα το Σάββατο, σε εκδήλωση του Money Show, κατέγραψε ότι οι Θεσσαλονικείς είναι γενικότερα πιο αισιόδοξοι από τους συναδέλφους τους της Αθήνας, σε ό,τι αφορά την πορεία της ανταγωνιστικότητας, του ασφαλιστικού και της δημόσιας διοίκησης στην επόμενη τριετία. Κι αυτό, παρόλο που οι ίδιοι βιώνουν πιο έντονα τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης. Το 97% των Θεσσαλονικέων έναντι 66% των Αθηναίων του δείγματος δήλωσαν ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση.
Οπως προκύπτει έξι στους δέκα επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης (το 57%) βλέπουν καλύτερες ημέρες στην ερχόμενη τριετία στην Ελλάδα στα θέματα ανταγωνιστικότητας και δημόσιας διοίκησης.
Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Αθηναίους επιχειρηματίες περιορίζεται στο 25%. Η έρευνα κατέγραψε ακόμη ότι κυρίως Αθηναίοι επιχειρηματίες παραδέχονται πως λόγω κρίσης πάσχουν από κατάθλιψη όπως και ότι έχουν σκεφθεί ακόμη και την αυτοκτονία. Σε ό,τι αφορά δε στο ασφαλιστικό εδώ ακόμη περισσότεροι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες (το 67%) αισιοδοξούν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μέχρι το 2012, έναντι 27% των Αθηναίων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com