Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Δημ. Σιούφας: Εκπέμπουμε μήνυμα ενότητας μέσα από τις εκλογές

Την πεποίθηση ότι οι εκλογές της 29ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ. θα πραγματοποιηθούν υπό συνθήκες ομαλότητας και ευταξίας εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών, Δημήτρης Σιούφας, μετά από συνεδρίαση στην Ρηγίλλης.


Η εκλογική διαδικασία της 29ης Νοεμβρίου

Ο κ. Σιούφας είπε ότι θα υπάρχουν 1.039 εκλογικά κέντρα στα οποία θα λειτουργούν 1.584 εκλογικά τμήματα. Σε οκτώ χώρες της Ε.Ε. θα υπάρχουν 64 εκλογικά τμήματα, ενώ συνολικά θα είναι συνδεδεμένοι 3.516 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα έχουν ως στόχο τη διασφάλιση του αδιάβλητου κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ανέφερε ακόμη ότι έχουν οριστεί οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές με μέλη τακτικά και αναπληρωματικά που έχουν ορίσει οι υποψήφιοι. Η διαδικασία θα αρχίσει στις επτά το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις επτά το απόγευμα. Εάν σε κάποια τμήματα υπάρχουν ουρές τότε η διαδικασία θα παραταθεί.

Η πρώτη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας θα αφορά την συμμετοχή των πολιτών. Αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται όταν θα υπάρχει ικανός αριθμός από το 20% των εκλογικών τμημάτων.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό για το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα θα φτάσουν στην κεντρική εφορευτική επιτροπή στη Ρηγίλλης με δύο τρόπους, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και μέσω φαξ που θα έχουν ειδικούς κωδικούς.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com