Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Έκκληση Ξενογιαννακοπούλου για ακύρωση της απεργίας των γιατρών

Έκκληση στους νοσοκομειακούς γιατρούς να μην προχωρήσουν στην -προγραμματισμένη για τις 30 Νοεμβρίου- προειδοποιητική απεργία τους απηύθυνε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Η υπουργός Υγείας παρουσίασε διάταξη που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και έχει ως στόχο την επίλυση των αιτημάτων τους. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι στην παρούσα φάση και συγκυρία και με την εντατικοποίηση όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης θα πρέπει να επιδειχθεί κοινωνική ευθύνη.

Όπως επισήμανε η υπουργός Υγείας, με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, αυξάνει το πλαφόν των μηνιαίων αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών των νοσοκομειακών γιατρών στις αποδοχές εφέτη με 19 χρόνια υπηρεσίας από τα 5.140 στα 6.500 ευρώ.

Παράλληλα, ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης του νέου μισθολογίου η 1/1/2009, ενώ προβλέπεται και η σύσταση επιπλέον χιλίων θέσεων ειδικευμένων γιατρών στο ΕΣΥ.

Πρόσθεσε δε, δεδομένου ότι τα νοσοκομεία εμβολιάζουν ως τις 9 το βράδυ θα υπάρξει δυνατότητα πλήρους αποζημίωσης των γιατρών, οι οποίες δεν θα περιλαμβάνονται στο πλαφόν που έχει τεθεί.

Ακόμη ανακοίνωσε ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την πράξη για την καταβολή των χρεωστουμένων από εφημερίες των γιατρών των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com