Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Έκλεισε μετ' εμποδίων η κάλπη στη Ν.Δ.

Μετ' εμποδίων, αλλά και με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών ολοκληρώθηκε η παρθενική προσπάθειά της Νέας Δημοκρατίας να εκλέξει αρχηγό μέσω ανοιχτών διαδικασιών. Σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογίζει η Ρηγίλλης τους υποστηρικτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προσήλθαν να ψηφίσουν στα 1.584 εκλογικά τμήματα, σε όλη την επικράτεια.



Η διαδικασία παρατάθηκε για δύο και πλέον ώρες και ολοκληρώθηκε στις 21:30, καθώς υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις το πρωί. Αιτία αποτέλεσε η κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής των ψηφοφόρων, το οποίο τέθηκε ουσιαστικά εκτός λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως το μεσημέρι. Για εκείνο το διάστημα, η ψηφοφορία γινόταν με χειρόγραφες καταστάσεις.

Αρχικά, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας επέρριψε ευθύνες στον ΟΤΕ. Απαντώντας, στελέχη του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού, υποστήριξαν ότι θα αποτελούσε παράδοξο το δίκτυο του ΟΤΕ να εμφάνιζε προβλήματα λειτουργίας ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της χώρας. Αντιθέτως, εκτίμησαν ότι το πρόβλημα αφορούσε στη λειτουργία του τεχνικού εξοπλισμού της Ν.Δ.

Επιφυλάξεις για τη διαδικασία εξέφρασε και εγγράφως ο υποψήφιος πρόεδρος, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, Δημήτρη Σιούφα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε ότι δεν αποδέχεται τη διεξαγωγή ψηφοφορίας με χειρόγραφες καταστάσεις, καθώς θεωρεί ότι καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των εκλογών. Με δηλώσεις του έκανε λόγο για "εγκάθετους" που επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους ψηφοφόρους.

Αφορμή για το ξέσπασμα του νομάρχη έδωσε το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ψηφίσει την πρώτη φορά που το επιχείρησε, στις 11 το πρωί, εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος. Αργά το απόγευμα, ο Π. Ψωμιάδης, εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου του διεγνώσθη πνευμονία.

Επιφυλάξεις υπήρξαν και στο στρατόπεδο Σαμαρά. Επικράτησαν, πάντως, οι χαμηλοί τόνοι, καθώς οι συνεργάτες του τέως υπουργού Πολιτισμού εκτιμούν ότι η μεγάλη προσέλευση λειτουργεί υπέρ του.

Με δηλώσεις της, λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, η Ντόρα Μπακογιάννη ευχαρίστησε τους Νεοδημοκράτες “για την υπομονή την οποία επέδειξαν για την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν, με όλες τις οργανωτικές ατέλειες, οι οποίες παρουσιάστηκαν”. Εκτίμησε ότι η βάση μίλησε και έστειλε μήνυμα για μια μεγάλη, δυνατή κεντροδεξιά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com