Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Πανευρωπαϊκοί τηλεφωνικοί αριθμοί ανάγκης

Δύο νέους πανευρωπαϊκούς αριθμούς για θύματα εγκληματικών πράξεων και για μη επείγοντα ιατρικά περιστατικά δέσμευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας από τα κρατη μέλη να διασφαλίσουν ότι θα τεθούν σε ισχυ πριν από τις 15 Απριλίου 2010.


Ο αριθμός 116006 απευθύνεται σε θύματα εγκληματικών ενεργειών, παρέχοντας τους πληροφορίες για τα δικαιώματά τους και πώς να τα χρησιμοποιήσουν, προσφέροντας ψυχολογική στήριξη και παραπέμποντας τα θύματα σε αρμόδιους φορείς.

Ως κεντρικό σημείο πρόσβασης, ο αριθμός θα παρέχει πληροφορίες για τις τοπικές αστυνομικές αρχές και τις διαδικασίες της ποινικής δικαιοσύνης, για τις δυνατότητες αποζημίωσης και για ασφαλιστικά θέματα, καθώς και για άλλες πηγές βοήθειας για τα θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Όταν υπάρχει επείγουσα ανάγκη χωρίς να απειλείται η ζωή, η υπηρεσία κλήσεων για μη επείγουσα ιατρική βοήθεια (116117) θα κατευθύνει τους καλούντες σε υπηρεσίες παροχής ιατρικής βοήθειας, ιδίως εκτός των κανονικών ωρών εργασίας, τα σαββατοκύριακα ή τις αργίες. Στόχος είναι να συνδεθεί ο καλών με έμπειρο χειριστή ή με ειδικευμένο ιατρό που θα μπορεί να παράσχει ιατρική βοήθεια ή συμβουλές τηλεφωνικά, ιδίως όταν είναι απρόσιτη η συνήθης πηγή ιατρικής βοήθειας του καλούντος.

Το 116000 για την ανοικτή τηλεφωνική γραμμή για αγνοούμενα παιδιά, το 116111 για την τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας για παιδιά και το 116123 για την τηλεφωνική γραμμή παροχής ψυχολογικής στήριξης
 
website counter
friend finderplentyoffish.com