Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις σχολικές εκδρομές

Εγκύκλιο για τις σχολικές εκδρομές, με αφορμή την έξαρση της γρίπης Α, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εφιστώντας την προσοχή στους συλλόγους των εκπαιδευτικών.


Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι για την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ισχύουν όσα αναφέρονται στην κείμενη νομοθεσία, ωστόσο, λόγω της έξαρσης της νέας γρίπης, οι σύλλογοι διδασκόντων εκπαιδευτικών θα πρέπει να συνεκτιμούν και τα παρακάτω:

* •Την έξαρση της επιδημίας σε πολλές χώρες του εξωτερικού και την αδυναμία υποστήριξης των παιδιών που πιθανόν θα ασθενήσουν.
* •Την έντονη ανησυχία των γονέων που οφείλεται στην αντικειμενική δυσκολία τους να βρεθούν άμεσα κοντά στα παιδιά τους σε περίπτωση ασθένειας.
* •Την πιθανότητα νόσησης των συνοδών εκπαιδευτικών από τον ιό της νέας γρίπης, κάτι που συνεπάγεται ανεπαρκή φροντίδα και παρακολούθηση των μαθητών καθώς και τις τυχόν αντικειμενικές δυσκολίες και αβεβαιότητα στις συνθήκες περίθαλψης των παιδιών που πιθανόν να ασθενήσουν στον τόπο που βρίσκονται.

Πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδρομής, εκτός της υποχρέωσης των γονέων να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους απαιτείται και η διαβεβαίωσή τους ότι αυτά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Επιπροσθέτως να διασφαλίζεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-κάλυψη των μαθητών και στην περίπτωση νόσησης από την νέα γρίπη (ιδιαίτερα για τις εκδρομές στο εξωτερικό).

Στην περίπτωση προγραμματισμένων εκδρομών για το διάστημα μέχρι το τέλος του έτους, το υπουργείο συνιστά τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής (πυρετό μεγαλύτερο ή ίσο με 38 και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες, συνάχι, πονοκέφαλο, ρίγος, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και εμέτους) να μη συμμετέχουν στην εκδρομή.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω οδηγίες και διευκρινίσεις εφόσον το επιβάλλουν οι συνθήκες εξέλιξης της Πανδημίας της νέας γρίπης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com