Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Τρισέ: Περιορίστε τα ελλείμματα το αργότερο μέχρι το 2011

Ο περιορισμός των ελλειμάτων το αργότερο μέχρι το 2011 πρέπει να είναι ο στόχος των χωρών της ευρωζώνης σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ.


Σε σχόλιο του στο φύλλο της εφημερίδας "Μπιλντ της Κυριακής" ο κ. Τρισέ αναφέρει ότι οι τράπεζες πρέπει να χορηγήσουν ικανοποιητικές πιστώσεις και οι κυβερνήσεις στην ευρωζώνη πρέπει να κυριαρχήσουν επί της δημόσιας οικονομίας για να στηρίξουν μια παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη εντός του 2010. Ακόμα πρόσθεσε πως η ανάκαμψη απαιτεί συνολική προσπάθεια για να μην υπάρχουν απώλειες θέσεων εργασίας.

« Οι τράπεζες πρέπει να παίξουν τον κεντρικό τους ρόλο τροφοδοτώντας με πιστώσεις την οικονομία...Διαχειριζόμενοι τις συνέπειες της κρίσης για την αγορά εργασίας και τα δημοσιονομικά αντιμετωπίζουμε μια επιπλέον πρόκληση» αναφέρει συγκεκριμένα.

Καταλήγοντας θέτει ένα χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των ελλειμάτων υποστηρίζοντας πως « Τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό στην περιοχή του ευρώ πρέπει να μειωθούν μέχρι το 2011 το αργότερο - και σε ορισμένες χώρες το αργότερο εντός το 2010- για να μπορέσει να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη στη δημόσια οικονομία».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com