Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων για την ανέγερση σχολείων στις Συκιές Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται και μέσα στις γιορτές οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτηρίων στη συνοικία της Πέτρου Λεβαντή, του δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής νέου σχολικού συγκροτήματος.


Βάσει του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του 1988, του προγραμματισμού του δήμου και της νομαρχίας, προβλέπεται η κατασκευή διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, ώστε να διευκολυνθούν εκατοντάδες μαθητές, που σήμερα αναγκάζονται να φοιτούν σε σχολεία των δήμων Νεάπολης ή Θεσσαλονίκης. Επίσης, προβλέπεται η ανάπλαση της περιοχής με διαμόρφωση πλατειών, χώρων πρασίνου και στάθμευσης.

Σήμερα κατεδαφίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αυθαίρετα κτίρια στο μεγαλύτερο οικοπεδικό χώρο επί της οδού Πλουτάρχου που εξαγοράστηκε απευθείας από το δήμο, ενώ αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα κατεδαφιστούν άλλα τέσσερα κτίσματα σε παρακείμενους χώρους. Τα περισσότερα από τα κτίρια που έχουν μέχρι σήμερα κατεδαφιστεί ήταν αυθαίρετα κτίσματα και εγκαταλειμμένα παραπήγματα που είχαν μετατραπεί σε στέκια περιθωριακών ατόμων, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα δημόσιας ασφάλειας ιδιαίτερα των παιδιών, ανακοίνωσε ο δήμος Συκεών.

Όπως ανακοινώθηκε, την περίοδο 2004-2009 ο δήμος Συκεών δαπάνησε περισσότερα από 7.500.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους για εξαγορά και απαλλοτρίωση οικοπέδων
 
website counter
friend finderplentyoffish.com