Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Προτιμούν να καταθέσουν τις πινακίδες από το να πληρώσουν τέλη

Χιλιάδες φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων συρρέουν στις εφορίες τις τελευταίες μέρες προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους και να απαλλαγούν από την καταβολή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας για το 2010.


Πρόκειται κυρίως για κατόχους παλαιών ΙΧ που η χρονολογία τους ξεπερνά τη δεκαετία και για ιδιοκτήτες που έχουν δεύτερο αυτοκίνητο, συνήθως παλαιό.

Οι ιδιοκτήτες αυτοί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος τελών κυκλοφορίας, το οποίο αυξήθηκε σημαντικά για τα παλαιά αυτοκίνητα για περιβαλλοντικούς λόγους.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αποκλείσει να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ενώ σε κάθε περίπτωση προτίθεται να επανεξετάσει το μέτρο αλλά από του χρόνου για τα τέλη του 2011, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι ασφυκτικά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι κάτοχοι που θα προστρέξουν στις εφορίες για την κατάθεση των πινακίδων τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου του Ε9, καθώς και η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης που να αποδεικνύει ότι έχουν στην κυριότητά τους πάρκινγκ ή κάποιο ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο, όπου θα σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους για όσο καιρό οι πινακίδες θα βρίσκονται στην εφορία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com