Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Με διακριτικά όλοι οι αστυνομικοί από την πρωτοχρονιά

Όλοι οι αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών των ΜΑΤ, θα φέρουν διακριτικά από την 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ προανήγγειλε και την κατάργηση της χρήσης χημικών στις διαδηλώσεις.


Η αρχή που θα εξετάζει τις καταγγελίες πολιτών για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας θα λειτουργήσει σε περίπου ενάμιση μήνα, σύμφωνα με τον υπουργό. Πρόσθεσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θα προβλέπει και αυτόφωρες διαδικασίες για περιστατικά αστυνομικής βίας. Όσον αφορά στις διαδηλώσεις, επεσήμανε ότι έρχεται νέος σχεδιασμός, ώστε να απασχολούνται μικρότερες αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς αλλαγή του δικαίου για τις συγκεντρώσεις πολιτών.

Ο "αστυνομικός της γειτονιάς" θα ξεκινήσει περιπολίες από την 1η Φεβρουαρίου. Παράλληλα, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι στη νεά πανελλήνια υπηρεσία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος θα προσληφθούν εκατό αστυνομικοί "ειδικών καθηκόντων, όπως οικονομολόγοι, χάκερς, κ.λπ. Όσον αφορά στη λαθρομετανάστευση, ο υπουργός έστειλε μήνυμα στους διακινητές ότι θα αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com