Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Καταγγελία ΕΚΘ για ανασφάλιστη εργασία αλλοδαπών

Λιθουανοί και Λευκορώσοι εργαζόμενοι στην κατασκευή δεξαμενών αργού χημικού θείου στο βιομηχανικό συγκρότημα των ΕΛΠ Θεσσαλονίκης καταγγέλλεται από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ότι απασχολούνται παράνομα από την ιδιωτική εταιρία «ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ» .


Το ΕΚΘ επισημαίνει ότι τη διαπίστωση αυτή έκανε κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και συνδικαλιστών που πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο, στο χώρο των Ελληνικών Πετρελαίων, στις 28 Δεκεμβρίου. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Μιχάλης Χάλαρης και ο επόπτης επιθεωρητής και προϊστάμενος των ασφαλιστικών ταμείων του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Στράγκας.

Συμμετείχαν επίσης, επιθεωρητές της Κοινωνικής Επιθεώρησης Κεντρικής Μακεδονίας, του Περιφερειακού Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου, καθώς και ο οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΘ και πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλου Δημήτρης Σιαμπάνης, ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου Θόδωρος Δημητριάδης και ο γραμματέας του συνδικάτου Τάσος Αραμπατζής.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΘ, τονίζεται μεταξύ άλλων: «Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε παράνομη και ανασφάλιστη εργασία. Εδώ και 11 μήνες συνεχίζουν να εργάζονται στην κατασκευή των δεξαμενών συγκολλητές και χειριστές χωρίς τις απαιτούμενες από το νόμο ελληνικές επαγγελματικές άδειες και παρά τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων για διακοπή των εργασιών από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους (ΚΕΠΕΚ)».

Αναφέρεται ακόμη πως: «Οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και της Πολιτείας δεσμεύτηκαν ότι θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για να σταματήσει επιτέλους η παράνομη απασχόληση, η ανασφάλιστη εργασία και να εισπραχθούν όλες οι ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν στην εργασία για το συγκεκριμένο έργο».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com