Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ο Αλέξανδρος Παπαρσένος νέος πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ

Ο Αλέξανδρος Παπαρσένος είναι ο νέος πρόεδρος Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.


Ο Αλέξανδρος Παπαρσένος είναι Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, Docteur es Sciences Economiques, του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, Paris I. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη διοίκηση και διαχείριση ανωνύμων εταιρειών, οργανισμών και φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα στο χρηματοπιστωτικό και χρηματοοικονομικό χώρο.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο ΤΕΜΠΜΕ από το 2004 έως και το 2008. Υπήρξε μέλος, εκτελεστικό ή μη, σε Διοικητικά Συμβούλια φορέων, οργανισμών και εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως μέλος του Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εταιρειών Αμοιβαίων Εγγυήσεων, πρόεδρος του Δ.Σ της FIST ΑΕ, μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας/ΚΑΠΕ, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Omega ΑΕΔΑΚ, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ.

Ήταν επικεφαλής (Project Manager και Program Manager) πολλών σημαντικών έργων ελληνικής και διεθνούς εμβέλειας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και/ή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (π.χ. Project Manager του επιχειρησιακού σχεδίου ίδρυσης και λειτουργίας της Παρευξείνιας Τράπεζας/ Black Sea Trade and Development Bank, των έργων «Strategies, Policies and Risk Management of Guarantee Organizations» και «Gap analysis of SME financing needs of Greece» κλπ), ενώ έχει υλοποιήσει περισσότερα από 100 επιχειρηματικά σχέδια ελληνικών επιχειρήσεων.

Συμμετείχε ως εισηγητής σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το εγγυοδοτικό σύστημα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ αρθρογραφεί στον ημερήσιο, εβδομαδιαίο και περιοδικό τύπο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com