Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Νέα κριτήρια ένταξης στο ΕΣΠΑ ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την προκήρυξη των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και παράλληλα να θεσπιστούν νέα κριτήρια ένταξης, που δε θα αποκλείουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη χρηματοδότηση, ζήτησε αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), από την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, Σωτήρη Μαγόπουλο, «πολλές επιχειρήσεις-μέλη του ΒΕΘ, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα εν λόγω προγράμματα, εξαιτίας των χαμηλών τζίρων που καταγράφουν. Ως ελάχιστο τζίρο προτείνουμε τις 20.000 ευρώ».

Ο κ. Μαγόπουλος επισήμανε την ανάγκη παρεμβάσεων από την Πολιτεία, ώστε η υλοποίηση του ΕΣΠΑ να βασιστεί σε ένα νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο με απλούστερες διαδικασίες και λιγότερους εμπλεκόμενους φορείς στη διαχείριση.

«Η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί την ατμομηχανή της Ελλάδας και πρέπει να τη βάλουμε μπροστά», είπε η περιφερειάρχης και δεσμεύτηκε να επισκεφθεί, εντός του Μαρτίου, τη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ), συνοδευόμενη από τη διοικητική επιτροπή του ΒΕΘ.

Ο κ. Μαγόπουλος ζήτησε μεταξύ άλλων και τη θεσμοθέτηση διαβούλευσης με τα επιμελητήρια για το σχεδιασμό νέων δράσεων, με έμφαση στους τομείς παραγωγής-μεταποίησης-παροχής υπηρεσιών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com