Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Προκαταρτική εξέταση για το πρόστιμο της «Ακρόπολις»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν όσον αφορά το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις» διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας.


Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη, ο οποίος καλείται να εξακριβώσει ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν στο θέμα του προστίμου της "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή", εάν πράγματι διεγράφη και ποιος έδωσε εντολή για τη διαγραφή.

Γ. Πεταλωτής: "Άπλετο φως στην υπόθεση της "Ακρόπολις"

Το ζήτημα της φερόμενης διαγραφής του προστίμου, ύψους 5,5 δισ. ευρώ, το 2008, με ενδεχόμενη ευθύνη της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε κατηγορηματικά ότι εφόσον διαπιστωθούν ευθύνες σε όποιο επίπεδο και αν είναι αυτές θα γίνει ότι προβλέπεται από το νόμο.

"Έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο ζήτημα από χθες" υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με την υπόθεση της "Ακρόπολις Χρηματιστηριακής" και πρόσθεσε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχνινίδης δήλωσε ότι σε έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπιστώθηκε πως διαγράφηκαν οφειλές 6 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 5,5 αφορούσαν στην υπόθεση της "Ακρόπολις".

"Η κυβέρνηση επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, για την οποία υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα των εισαγγελικών αρχών καθώς και έρευνα από το υπουργείο Οικονομικών", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να καταλήξει:. "Το πρώτο βήμα έχει γίνει. Αν διαπιστωθούν ευθύνες θα γίνει ό,τι πρέπει σε όλα τα επίπεδα".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com