Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Οικονομία, ακρίβεια και ανεργία τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων

Απογοητευμένοι σε ποσοστό 92% δηλώνουν από την κατάσταση της οικονομίας της χώρας οι Έλληνες σε σύγκριση με το 75% των Ευρωπαίων που έχουν την ίδια άποψη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου. Ακόμη υπογραμμίζουν ως τα κυριότερα προβλήματα της καθημερινότητας τους, τις αυξημένες τιμές, την ανεργία και την κατάσταση της οικονομίας.


Όπως δείχνει η έρευνα, οι Έλληνες θεωρούν κατά 24% ότι η κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες θα βελτιωθεί ενώ κατά 38% πως τα πράγματα χειροτερέψουν. Τα αντίστοιχα ποσοστά των ευρωπαίων είναι 28% και 31%.

Όσον αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, οι Έλληνες ψηφίζουν κατά 46% την ανεργία και κατά 60% την οικονομική κατάσταση της χώρας. Σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση, η ανεργία έχει ανέβει 5%, η κατάσταση της οικονομίας 8% ενώ η εγκληματικότητα έπεσε 9% και το μεταναστευτικό 8%.

Σε προσωπικό επίπεδο οι Έλληνες θέτουν σαν κυριότερα προβλήματα, τις τιμές (43%), την οικονομία (47%) και την ανεργία (19%).

Σχετικά με την άποψη των ευρωπαίων για την αγορά εργασίας, αξιοσημείωτο είναι πως 54% των ευρωπαϊων και 57% των Ελλήνων θεωρούν πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Θετική άποψη για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. έχουν έξι στους δέκα Έλληνες, ποσοστό 16% μεγαλύτερο από την περασμένη μέτρηση, την ώρα που οι ευρωπαϊοι υποστηρίζουν το ίδιο κατά 53%.

Ακόμη οι Έλληνες θεωρούν σε διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τους Ευρωπαίους (43%), την Ε.Ε. σαν τον καταλληλότερο φορέα να πάρει μέτρα για την οικονομική κρίση.

Τέλος, σχετικά με την μελλοντική πορεία της Ε.Ε., το 70% των Ελλήνων και το 66% των Ευρωπαίων δηλώνουν απόλυτα αισιόδοξοι.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com