Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι στη Μακεδονία

Στο μηδέν ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, μετά την ισχυρή χιονόπτωση που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας. Αλυσίδες χρειάζονται σε πολλά σημεία της Μακεδονίας.


Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Ανοιχτές είναι οι οδικές προσβάσεις από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται από το δρόμο της Νάουσας.

Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.

Με αλυσίδες πρέπει να γίνεται η κίνηση των οχημάτων σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Πέλλας και Ημαθίας.

Χιονίζει στο νομό Κιλκίς, ενώ με αλυσίδες πρέπει να κινούνται τα οχήματα προς τη Γουμένισσα και την Αξιούπολη.

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην Κατερίνη, χωρίς προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Χιονίζει στο νομό Χαλκιδικής, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων, στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού από Βαρβάρα προς Ταξιάρχη.

Πυκνή χιονόπτωση γίνεται και στο νομό Σερρών, με τα συνεργεία της νομαρχίας να ρίχνουν αλάτι στο οδικό δίκτυο.

Χιονίζει και στο νομό Δράμας, με τις αλυσίδες να απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από το Βόλακα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού.

Χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό των Γρεβενών, ενώ σημειώνεται ελαφρά χιονόπτωση.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού της Φλώρινας.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στην Κοζάνη, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, κατά τις πρωινές ώρες, εξαιτίας της χιονόπτωσης, των συνθηκών παγετού, αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com