Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Επισκόπηση Τύπου

Η φημολογία για μυστικές συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με την Κίνα για αναχρηματοδότηση του δημοσίου χρέους , η κατηγορηματική διάψευση της φημολογίας αυτής από το υπουργείο Οικονομικών, το «χτύπημα» των κερδοσκόπων και η άνοδος του spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων με την παράλληλη πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η κατάργηση ή συγχώνευση σε πάνω από 200 δημόσιες υπηρεσίες με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο τομέα, καθώς και η αποκάλυψη χθες στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, ότι με μια απλή υπογραφή προϊσταμένου εφορίας διεγράφη το πρόστιμα των 5,5 δισ. ευρώ στη χρηματιστηριακή εταιρία «Ακρόπολις» το 2007, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιες οι 200 Υπηρεσίες που καταργούνται! Και ποιες συγχωνεύονται. Ολόκληρη η λίστα του Δημοσίου".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αποκάλυψη σοκ στη Βουλή. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, το πρόστιμο - μαμούθ διεγράφη από προϊστάμενο εφορίας των Αθηνών - Το ποσό είχε βεβαιωθεί οριστικά".

* Η ΑΥΓΗ: "Σκοτσέζικο ντους για κυβέρνηση και οικονομία. Αμήχανη η κυβέρνηση μπροστά στην πρωτοφανή κερδοσκοπική επίθεση".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μπλόκαραν οι κερδοσκόποι το δανεισμό από την Κίνα για να συνεχίσουν την ληστεία σε βάρος της Οικονομίας της χώρας. Έστησαν πρωτοφανές κερδοσκοπικό παιχνίδι σε βάρος των ελληνικών ομολόγων, με αποτέλεσμα το spread να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ 3,75%".

* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το σύνδρομο της Κίνας "ντόπαρε" τους κερδοσκόπους. Σε ύψη ρεκόρ τα spreads".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανοχύρωτη οικονομία. Δημοσιεύματα εκ Βρετανίας υπέβαλαν σε... κινεζικό μαρτύριο την ελληνική χρηματαγορά".

* ΕΘΝΟΣ: "Πλαφόν 5.500 ευρώ για τα στελέχη του Δημοσίου. Ντιρεκτίβα Πάγκαλου για δραστική περιστολή δαπανών".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Φυλακίζουν το μέλλον. Ο δημοσιογράφος μας Δημήτρης Παπαγεωργίου έπεσε θύμα στο βωμό της ρεβανσιστικής αριστεράς".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Υπουργοί απασχολούν ανασφάλιστες μετανάστριες. Το ίδιο και βουλευτές σύμφωνα με καταγγελίες σε Επιτροπή της Βουλής".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πληρώσαμε 420 εκατ. ευρώ την γκάφα Παπακωνσταντίνου. Ολέθριες συνέπειες από τα παιχνίδια του υπουργού με... Κινέζους επενδυτές".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κίτρινο χτύπημα από κερδοσκόπους. Εκτόξευσαν στα ύψη το spread δανεισμού μέσω... Κίνας".

* ΕΣΤΙΑ: "Η Ελλάς πνίγεται από τον δανεισμό. Πανηγυρίζουμε ενώ έπρεπε να κλαίμε".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κινεζικές" ακροβασίες της Αθήνας. Οι δηλώσεις για δανεισμό από Κινέζους επενδυτές εκτόξευσαν τα spreads".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Η κερδοσκοπία καλά κρατεί... Οι ξένοι συνεχίζουν να "χτυπούν" την Ελλάδα. Διαψεύδει το υπ. Οικονομικών τα περί κινεζικού ενδιαφέροντος για τα ομόλογα".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Αποκαθήλωση. Η ΝΔ αδειάζει τον Καραμανλή για τη Ζήμενς".

* Η ΝΙΚΗ: "Το τελευταίο οχυρό. Ζητούμενο η ενότητα του έθνους στα δύσκολα που έρχονται".

* ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Η κυβέρνηση πετάει με 6.000 ευρώ την ώρα. 1.100.000 ευρώ για τις πτήσεις των κυβερνητικών VIP αεροσκαφών από 5 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενιαία πάλη εργαζομένων σε Δημόσιο - Ιδιωτικό τομέα. Ανασύνταξη του Κινήματος και λαϊκή αντεπίθεση".

* Η ΧΩΡΑ: "Το σύνδρομο της Κίνας χτύπησε την κυβέρνηση. Διεθνής σάλος για τις μυστικές επαφές με Πεκίνο".

* City Press: "Επικίνδυνη αστάθεια".

* Metro "Παίζουν" με τα νεύρα μας..."

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ξεσηκωμός για τη σχολική στέγη. Χιονοστιβάδα οι διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μπλόκο και από τους Αλβανούς. Ακύρωσαν συμφωνία για τον καθορισμό των χωρικών υδάτων".

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πρώτοι σε επενδύσεις. Ρίχνουμε χρήμα σε Σκόπια, Σερβία, Αλβανία".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com