Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Υποσχέσεις Μπατζελή για έλεγχο των μεσαζόντων

Ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές λιανικής των αγροτικών προϊόντων άφησε ανοιχτό η αρμόδια υπουργός, Κατερίνα Μπατζέλη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που σηματοδότησε το τέλος της διημερίδας του Ζαππείου για τα προβλήματα των αγροτών. Η υπουργός δεσμεύτηκε για την υλοποίηση θεσμικών αλλαγών, μέχρι το τέλος του έτους, με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών.


Με τις παρεμβάσεις, ανέφερε η Κατερίνα Μπατζελή, στόχος είναι η μείωση του κόστους παραγωγής και η αύξηση του εισοδήματος του παραγωγού από τη μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στην τιμή παραγωγού και την τιμή που αγοράζει το προϊόν ο καταναλωτής.

Απευθυνόμενη κυρίως στους αγρότες των μπλόκων η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε με νόημα: "Δεν ποντάρουμε στην κόπωση των αγροτών για να φύγουν από τα μπλόκα αλλά θέλουμε αγρότες που να συμμετέχουν στο διάλογο, με γνώση και υπευθυνότητα για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων".

Αναφερόμενη στα ζητήματα ρευστότητα η υπουργός τόνισε ότι ενισχύεται με τα νομοσχέδια για τις ρυθμίσεις των οφειλών και διευκρίνισε ότι μέσα στον Φεβρουάριο οι αγρότες θα ενισχυθούν με 1,7 δισ. ευρώ που θα προέρχονται από τα υπόλοιπα των επιδοτήσεων αλλά και από διάφορα κοινοτικά προγράμματα.

Συνολικά μέχρι το τέλος του 2010 οι παραγωγοί θα εισπράξουν 5,5 δισ. ευρώ από κοινοτικά προγράμματα και επιδοτήσεις. είπε η υπουργός και δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν προωθηθεί στη Βουλή οι πέντε νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει, αρχής γενομένης -τον Μάρτιο- με τα νομοσχέδια του ΕΛΓΑ και της αναμόρφωσης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, τέλος, στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το αργότερο, που θα αποτελέσει και τη βάση δεδομένων για τη σωστή διαχείριση των κοινοτικών επιδοτήσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com