Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Κινέζικο μαρτύριο για τα ελληνικά ομόλογα

Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times περί πώλησης ελληνικών ομολόγων στην Κίνα, ωστόσο, στην αγορά το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών εκτινάχθηκε πάνω από τις 320 μονάδες βάσεις.


Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ελλάδα επιδιώκει να προωθήσει στην Κίνα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ύψους μέχρι και 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους.

Από την πλευρά του, το υπουργείο προχώρησε στη διάψευση του δημοσιεύματος, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμιά εντολή της κυβέρνησης για διαπραγμάτευση ελληνικών ομολόγων με την Κίνα και τα ποσά που αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν ισχύουν.

"Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει", δήλωσε ο οικονομολόγος Ν. Ρουμπινί, σχολιάζοντας το δημοσίευμα. Αντίθετη ήταν η άποψη του προέδρου του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο χρεοκοπίας.

Εν τω μεταξύ, στην αγορά, το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών έφτασε ακόμη και στις 358 μονάδες βάσεις.

Σε συνέχεια των σεναρίων που βγάζουν τελευταία οι οίκοι αξιολόγησης, η Μerril Lynch δημοσίευσε σήμερα αναφορά στην οποία γίνεται λόγος για τέσσερα σενάρια της ελληνικής οικονομίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com