Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πρώτο βήμα, το ξεσκαρτάρισμα των φορέων του Δημοσίου

Συγχωνεύσεις, «λουκέτα» και πωλητήριο για 200 έως 250 δημόσιες επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση πόρων. Το ζήτημα των «περιττών» φορέων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνεδρίασης της Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του Θόδωρου Πάγκαλου.



Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι κάποιοι από τους οργανισμούς δεν διαθέτουν καν υπαλλήλους. Αντιθέτως, σημείωσε ότι ορισμένοι από αυτούς διαθέτουν αξιόλογη περιουσία, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ακόμη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου , η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, η υπουργός Περιβάλλοντος, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για το αγροτικό

Όσον αφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο Θ. Πάγκαλος υποσχέθηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε η γραφειοκρατία να μην καθυστερήσει την καταβολή των επιδοτήσεων. Τόνισε για ακόμη μια φορά, ότι δεν υπάρχει χρήμα για την καταβολή ενισχύσεων και πως ζητούμενο της κυβερνητικής δράσης είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών.

Τόνισε ότι η αδιαλλαξία βρίσκεται στην πλευρά των αγροτών των μπλόκων και όχι της κυβέρνησης. Όπως υποστήριξε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η υλοποίηση των 9,5 (γιατί ο ένας από αυτούς έχει δύο σκέλη) από τους έντεκα στόχους που εξήγγειλε προεκλογικά ο πρωθυπουργός στις Σέρρες για τους αγρότες. Από τα επτά αιτήματα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα, είπε ότι έχουν ικανοποιηθεί τα πέντε.

Με χιούμορ και αιχμές για την... ευρωστία των αγροτοσυνδικαλιστών σχολίασε τις προσπάθειες ενοποίησης των μπλόκων. Ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι έχει μια φυσιολογική ταύτιση με όσους είναι στα μπλόκα, γιατί βλέπει ότι οι περισσότεροι είναι στα κιλά του.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com