Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Σε δύο μήνες το σχέδιο νόμου για τις προμήθειες των νοσοκομείων

Νομοσχέδιο για τις προμήθειες νοσοκομείων αναμένεται να καταθέσει σε δύο μήνες η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όπως ανακοίνωσε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.


Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι το νομοσχέδιο εντάσσεται σε μια προσπάθεια εκκαθάρισης του συστήματος προμηθειών και πάταξης των υπερτιμολογήσεων και διευκρίνισε πως θα υπάρξουν ρυθμίσεις που θα καθιερώνουν ηλεκτρονική παρακολούθηση των παραγγελιών, καθώς και ειδική νοσοκομειακή συσκευασία για τα φάρμακα.

Η υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το σύστημα προμηθειών ως τη βασική αιτία για την εκτίναξη των χρεών των νοσοκομείων, για τα οποία η υπουργός διαπίστωσε να ανέρχονται, την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ. (2005-2009) σε 6,2 δισ., εκ των οποίων έχει πληρωθεί 1,2 δισ. ευρώ και για τα υπόλοιπα αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση.

"Ειδικά για τα αναλώσιμα, οι τιμές είναι πέντε και έξι φορές μεγαλύτερες σε σχέση με άλλες χώρες", τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ακύρωσε συμβάσεις της Ν.Δ. για 12,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τη νέα γρίπη, οι οποίες, στην πορεία, αποδείχθηκαν αχρείαστες, με την χώρα να έχει εξασφαλίσει ένα απόθεμα 3,5 εκατ. εμβολίων. Όπως τόνισε, δημοσιονομικά, η εξοικονόμηση αυτή ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com