Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Θετική ανταπόκριση Νταβούτογλου στην επιστολή Παπανδρέου

«Καλές προθέσεις και πολιτική βούληση περιλαμβάνει η απαντητική επιστολή του κ. Παπανδρέου, όπως ακριβώς ήταν και η επιστολή του κ. Ερντογάν», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή του έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, προς τον τούρκο ομόλογό του, η οποία επιδόθηκε χθες στην Άγκυρα.


Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο Αχ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε την απάντηση «σε γενικές γραμμές θετική» και είπε πως ελπίζει ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

Ο τούρκος υπουργός αναφερόμενος στην επιστολή του κ. Παπανδρέου είπε πως «πρόκειται για επιστολή, που έχει συνταχθεί με θετικό και δημιουργικό πνεύμα» και τόνισε ότι «αμφότερες οι πλευρές έχουν πολιτική βούληση. Έχουμε, επίσης, σημεία διαφωνίας, πράγμα το οποίο είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να μπορούμε να συνομιλήσουμε επί των θεμάτων αυτών».

Ο Αχ. Νταβούτογλου απάντησε και σε ερώτηση για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, λέγοντας ότι «αντιμετωπίζουμε, ως πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δημιουργία της υποδομής, έτσι ώστε οι μειονότητες και θρησκευτικές ομάδες να μπορούν να ανταποκρίνονται στα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω ότι θα βρεθεί η καταλληλότερη λύση, αφού γίνουν οι αναγκαίες νομικές προεργασίες».

Θετικά, τέλος, σχολίασε την απαντητική επιστολή Γ. Παπανδρέου και ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας σε τουρκικά ΜΜΕ ότι η απάντηση που ήρθε από την Αθήνα είναι «ελπιδοφόρα για την επίλυση των προβλημάτων».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com