Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Κλειστός ο Προμαχώνας για τα φορτηγά, ανοιχτή η σιδηροδρομική σύνδεση

Κλειστή παραμένει για τα φορτηγά η οδική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, ενώ ελεύθερη είναι η σιδηροδρομική γραμμή που περνά από το ίδια σημείο.


Στον κόμβο των Κερδυλλίων στη Εγνατία Οδό οι αγρότες διέκοψαν την κυκλοφορία από τη 1.30μμ ενώ ελεύθερα διεξάγεται η κυκλοφορία τόσο από τον κόμβο του Στρυμονικού όσο και της Αμφίπολης.

Στο μεταξύ ένα ραντεβού με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, το αργότερο μέχρι την Κυριακή, περιμένουν οι περίπου 300 παραγωγοί φασολιών της Καστοριάς και οι 250 της Φλώρινας (περιοχής Πρεσπών), προκειμένου να συζητήσουν για τους τρόπους επίλυσης των δικών τους προβλημάτων και να θέσουν αιτήματα τα οποία… δεν είναι οικονομικά.

Οι φασολοπαραγωγοί των Πρεσπών με τους 1.200 τόνους αδιάθετα φασόλια και της Καστοριάς με, αντίστοιχα, 600 τόνους, ζητούν στήριξη και προστασία του κλάδου τους, μέσω… τακτικότερων και καλύτερων ελέγχων εκ μέρους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών. Κι αυτό γιατί όπως λένε οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών τους, το προϊόν είναι απροστάτευτο απέναντι στις αθρόες εισαγωγές και τις ελληνοποιήσεις φασολιών που εν τέλει δυσφημούν το δικό τους προϊόν. Θέλουν να πείσουν την Υπουργό για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων, όπως: χαρτογράφηση της παραγωγής των οσπρίων ανά περιοχή, αναγραφή της χώρας προέλευσης στη συσκευασία και έλεγχος στο πώληση των χύμα φασολιών στις λαϊκές αγορές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com