Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Eπισκόπηση Τύπου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απίστευτη η διαφθορά στις Υπηρεσίες Υγείας- 167 εντολές για διενέργεια ελέγχων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "και με τη σφραγίδα των Ελεγκτών η διαφθορά και η ατασθαλίες στα δημόσια νοσοκομεία! Η παραπομπή για περαιτέρω διερεύνηση από τον αρμόδιο εισαγγελέα σε 9 περιπτώσεις αλλά και σε ακόμη 4 υποθέσεις για έλεγχο από την υπηρεσία ειδικών ελέγχων είναι κάποια από τα αποτελέσματα τα οποία αναφέρονται στην ετήσια έκθεση για το 2008 των στελεχών του Σώματος Ελέγχου Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ)".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Οι τιμές των ακινήτων στην Αττική - Ζεστό και κρύο ντους στο "χρηματιστήριο" της γης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο ύψος τους (από 3.500 ευρώ- 5.500 ευρώ το τμ) παραμένουν οι τιμές των ακινήτων στα ακριβά βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, ενώ πλήττονται έντονα οι τιμές σε φθηνές περιοχές, όπου υπάρχουν νεόδμητα ακίνητα που πωλούνται ακόμη και κάτω από τις 2.000 ευρώ το τετραγωνικό".

Η ΑΥΓΗ: "Plan B με σκληρότερους όρους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι καθησυχαστικές δηλώσεις Αλμούνια, ότι δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από χρεωκοπία, βοήθησαν να υποχωρήσουν χθες τα spreads αν και παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Στο παρασκήνιο άρχισε ήδη η συζήτηση για το περιβόητο το plan Β του Προγράμματος Σταθερότητας...".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ανεβάζουν τα επιτόκια οι τράπεζες και απορρίπτουν τις περισσότερες αιτήσεις για νέα δάνεια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε σημαντική αύξηση του κόστους δανεισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών, αναμένεται να οδηγήσει μεσοπρόθεσμα η αύξηση των spreads (των διαφορών) των ελληνικών ομολόγων με τους αντίστοιχους Γερμανικούς τίτλους, η οποία, εν πολλοίς, οφείλεται στο κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες ημέρες σε βάρος της αγοράς των ελληνικών τίτλων".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Φέρτε πίσω τώρα τα κλεμμένα- Εφοριακοί καλούνται να επιστρέψουν 8,8 εκατ. ευρώ σε 48 ώρες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "διορία 48 ωρών να επιστρέψουν στο Δημόσιο 8,8 εκατ. ευρώ θέτει ο γενικός επίτροπος Επικρατείας σε υπαλλήλους τριών εφοριών της Θεσσαλονίκης. Τα χρήματα αυτά, που χαρακτηρίζονται "παρανόμως κτηθέντα", δόθηκαν σε εταιρείες -"μαϊμούδες" ύστερα από προσκόμιση πλαστών βεβαιώσεων και εικονικών στοιχείων των τελωνειακών αρχών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πως έκαναν φτερά 8,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο- Απόφαση- "σταθμός" για επίορκους εφοριακούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έξω φρενών έγινε ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεώργιος Σχοινιωτάκης με τρεις εφοριακούς, οι οποίοι ενέκριναν πλαστές βεβαιώσεις και στοιχεία εταιριών "μαϊμού" από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τους επιστραφεί με δόλιο τρόπο ΦΠΑ 8,8 εκατ. ευρώ και να ζημιωθεί αντίστοιχα το Ελληνικό Δημόσιο".

ΕΘΝΟΣ: "Στα τραπέζι τέσσερα σχέδια στήριξης- Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στην ΕΕ για το ελληνικό πρόβλημα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρά τις επίσημες διαψεύσεις, οι πληροφορίες (για τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο) επιμένουν για τα ευρωσχέδια στήριξης της ελληνικής οικονομίας που εξετάζονται στο παρασκήνιο. Χθες, πάντως, ο πρωθυπουργός (αν και αναφέρθηκε στη συζήτηση περί ευρωομολόγων) διαβεβαίωσε ότι "θα συνεχίσουμε τις αλλαγές και θα πετύχουμε".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τον φυλάκισε το Πασοκικό παρακράτος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανατροπές χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Παλιότερα μόνο αριστερή μυρωδιά να ανέδιδες διωκόσουν αγρίως. Το παλιό παρακράτος της ιστορικής "δεξιάς" κατασκεύαζε ενόχους με την κατηγορία του αριστερού. Ο "μπαμπούλας" που είχε εφευρεθεί τότε, για πάσα χρήση και εναντίον του κάθε ενοχλητικού, ήταν ο "κομμουνισμός".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο Σαμαράς άνοιξε τα χαρτιά του στον "Ελεύθερο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς στην Κυβέρνηση με τη συνέντευξή του στον "Ε". Τεράστιες ευθύνες αποδίδει καταρχάς ο Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της στην Οικονομία από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας και την εκτίναξη των σπρεντ στα ύψη τους τελευταίους μήνες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αύξηση επιτοκίων λόγω spread".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τάση αναμονής τηρούν οι τράπεζες μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου και την έκδοση του νέου 10ετούς κοινοπρακτικού ομολόγου του Δημοσίου, προκειμένου να προσαρμόσουν τη νέα επιτοκιακή πολιτική τους. Οπως επισημαίνουν στελέχη της τραπεζικής αγοράς, τα spread των ελληνικών κρατικών ομολόγων διαμορφώνονται με βάση τον κίνδυνο χρεωκοπίας της χώρας, αλλά και των ίδιων των μεγάλων επιχειρήσεων...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μαύρο σχέδιο: Γκρεμίστε το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα - Αγριο κερδοσκοπικό παρασκήνιο με "όχημα" τα ελληνικά προβλήματα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σχέδιο των αγορών για κερδοσκοπική υποτίμηση του ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι σε γνώση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.. Αναμένουν έστω και μία δήλωση στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ για να επιπέσουν στο ευρώ και να κερδίσουν δισ. από την πτώση του".

ΕΣΤΙΑ: "Κρείττον σιγάν για την οικονομία- Οχι συνεντεύξεις και δηλώσεις "στο πόδι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επι τέλους, πότε θα καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι η οικονομία δεν είναι παιγνίδι; Και ότι κάθε δηλωσίς τους, κυρίως όταν γίνεται προς διεθνή ΜΜΕ, μπορεί να έχει καταλυτικές συνέπειες. Είναι αδιανόητο να προβαίνουν ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις χωρίς να είναι απολύτως προετοιμασμένοι για το τι, πώς και πού θα το πούν. Οι συνεντεύξεις "στο πόδι" είναι ανεπίτρεπτες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τέσσερα σενάρια στην Ευρώπη για την Ελλάδα- Προβόπουλος: Απαιτείται τόλμη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέσσερα εναλλακτικά σενάρια διάσωσης της οικονομίας της Ελλάδας απο την ΕΕ φέρονται να επεξεργάζονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Κοινή συνισταμένη όλων είναι η λήψη πρόσθετων επώδυνων μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αποφασισμένος για δομικές αλλαγές... στην οικονομία δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αποφασισμένος να προχωρήσει στα μέτρα που απαιτούνται για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε από το Νταβός χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ στις διεθνείς αγορές πληθαίνουν τα σενάρια για ευρωπαϊκό "σχέδιο διάσωσης" της Ελλάδας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αποκάλυψη τώρα! Πάρτε και νέα σκληρότερα μέτρα- Μας δίνουν διορία μόνον εξήντα ημερών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έγγραφο- βόμβα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρόσθετα, ακόμη πιο σκληρά, μέτρα από τη χώρα μας φέρνουν στο φως "ΤΑ ΝΕΑ". Μεταξύ άλλων, οι Βρυξέλλες δίνουν εντολή για μείωση μισθών, περικοπή επιδομάτων, επιβολή νέων φόρων στα ακίνητα, αλλά και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Την ίδια στιγμή, φουντώνουν τα σενάρια για ευρω-σωσίβιο".

Η ΝΙΚΗ: "Απο την έλξη στη... ρήξη- Σύγκρουση Πάγκαλου- Παμπούκη, αλλάζουν οι συμμαχίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παρελθόν αποτελούν οι καλές ημέρες της αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στον υπουργό Επικρατείας. Η άριστη και προσωπική συνεννόηση μεταξύ του Θεόδωρου Πάγκαλου και του Χάρη Παμπούκη είχαν κάνει πολλούς να μιλούν για "άξονα" των δύο.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οδυνηρά αντιλαϊκά μέτρα για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να επιβάλει τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα του "προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης", να επιβάλει, δηλαδή, τις σαρωτικές αντιλαϊκές "ανατροπές" που έχει δρομολογήσει τσακίζοντας τα λαϊκά δικαιώματα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός στο 40ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας".

Η ΧΩΡΑ: "Ενα CD γεμάτο μυστικά για τις μίζες σε πολιτικούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Τι κι αν στο Κοινοβούλιο στήνεται εξεταστική για να διερευνήσει το σκάνδαλο της Siemens αφού η "καλύτερη απόδειξη για τις πληρωμές στους πολιτικούς στην Αθήνα και ο καλύτερος μάρτυ7ρας παραμένουν στη Γερμανία", όπως σημειώνει γερμανική εφημερίδα που αναφέρεται στον Μιχ. Χριστοφοράκο και σε ένα άκρως αποκαλυπτικό CD στους ρυθμούς του οποίου χορεύουν πανικόβλητοι οι ελληνες πολιτικοί".

PRESS TIME: Μεγάλο φαγοπότι στον ΟΣΚ- Η έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κόλαφος για τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων είναι η έκθεση των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που φέρνει σήμερα στο φως η "Press Time”. Οι επιθεωρητές διαπιστώνουν ότι ο ΟΣΚ έχει αυξήσει το προσωπικό του κατά 50% και τις δαπάνες για τους μισθούς του κατά 200%! Οι ελεγκτές βρήκαν διπλές μισθοδοτικές καταστάσεις, διαπίστωσαν "γενναιοδωρία" σε επιδόματα και υπερωρίες που αμφισβητούνται καθώς και υπέρογκες αυξήσεις".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Φουκαράδες και λεφτάδες - Πάρτι στις πλάτες της αγροτιάς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα από τα μεγάλα παράπονα των αγροτών είναι η τεράστια διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τιμών παραγωγού και των τιμών της αγοράς. Όλα τα προϊόντα είναι φτηνά στο χωράφι και ακριβά στο ράφι. Εδώ και δέκα χρόνια οι αγρότες καταγγέλλουν ότι πουλάνε στον έμπορο για πενταροδεκάρες, αλλά ο καταναλωτής μέχρι και το δεκαπλάσιο".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πάνω οι μετοχές, κάτω το spread με στήριξη ΕΕ".

"Συρρίκνωση των spreads των ελληνικών ομολόγων καταγράφηκε, χθες, μετά την έκρηξη που σημείωσαν την Πέμπτη, εξέλιξη που αποδίδεται στις διαβεβαιώσεις κοινοτικών αξιωματούχων ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία, αλά και στη βελτίωση του κλίματος που προήλθε και από τις επαφές και τις δηλωσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς οικονομικού φόρουμ στο Νταβός", γράφει σημερα η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Χωρίς... άδεια παραγωγής φωτοβολταϊκά έως 500 kw”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πενταπλασιάζεται η ισχύς των φωτοβολταϊκών πάρκων, των ηλιακών συστημάτων και των μικρών υδροηλεκτρικών που μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς άδεια παραγωγής. Αυτό προβλέπει ειδική διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ...".

ΚΕΡΔΟΣ: "Χαμόγελα από το Νταβός- Οι κοινοτικοί εταίροι συζητούν στο παρασκήνιο τη στήριξη της Ελλάδος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άνεμος αισιοδοξίας αρχίζει να πνέει στο Νταβός για την Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι αποδίδουν οι αλλεπάλληλες επαφές της κυβέρνησης με Ευρωπαίους αξιωματούχους και πολιτικούς. Την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι δηλώσεις υποστήριξης, κάτι που ερμηνεύεται από τους αναλυτές ως μία προσπάθεια των Ευρωπαίων εταίρων να βοηθήσουν για την εκτόνωση των πιέσεων στην αγορά ομολόγων..."

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Τώρα! Τώρα! Τώρα! Πάρτε μέτρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε ο καιρός να πούμε τα πράγματα με τ' ονομά τους. Ωμά. Χωρίς φιοριτούρες, περικοκλάδες και φτιασιδώματα. Γυμνή την αλήθεια να παρουσιάσουμε στον λαό πρέπει. Να τη δει και να μάθει πόσο άσχημη είναι η κατάσταση των (οικονομικών και όχι μόνον) πραγμάτων".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Καπέλο ως 70% στα ράφια- Η ζούγκλα των σούπερ μάρκετ"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αποκάλυψη για το Παπάφειο- Πόρισμα-καταπέλτης των επιθεωρητών υγείας".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ολοι μας ξέχασαν- Στα συρτάρια έμεινε επί 10 χρόνια μελέτη για την επίλυση του κυκλοφοριακού".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com