Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: «Νέα μέτρα αλλά όχι κατάργηση του 14ου μισθού»

Εφόσον χρειαστούν πρόσθετα μέτρα θα ληφθούν επανέλαβε από την αίθουσα τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, για μία ακόμη φορά ότι σε αυτά δεν θα περιλαμβάνεται η κατάργηση του 14ου μισθού. Για πρώτη φορά πάντως από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ ετέθη στον Γ. Πεταλωτή και ερώτημα σχετικά με έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, ειδικά στον τομέα της οικονομικής πολιτικής.


"Βρισκόμαστε σε φάση εφαρμογής των μέτρων για ανάταξη της οικονομίας, δίνουμε σκληρή μάχη για να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία και το κύρος της, υπογράμμισε ο Γ. Πεταλωτής και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει και με τη συμμετοχή των πολιτών θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, είπε ότι εφόσον χρειαστεί από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, κάτι το οποίο είχε πει από πολύ νωρίς η κυβέρνηση, ενώ απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο να κοπεί ο 14ος μισθός.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις παρέπεμψε στην απάντηση που θα δώσει αύριο, στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε φήμες και σενάρια, που φέρουν το Μέγαρο Μαξίμου να δυσφορεί για τις κινήσεις του οικονομικού επιτελείου, καθώς και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com