Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Τρεις «κόκκινες γραμμές» από τον Δημ. Ρέππα στη συγχώνευση Aegean - OA

Ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές, καθολικότητα των υπηρεσιών και ασφάλεια πτήσεων, συνιστούν το «ανελαστικό πλαίσιο» που θέτει η κυβέρνηση, σχολιάζοντας την ανακοινωθείσα συγχώνευση της Aegean με την Olympic Air.


Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημ. Ρέππας εξαπέλυσε βολές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, τονίζοντας πως η εξέλιξη αυτή "αποτελεί τη χρεωκοπία της πολιτικής της Ν.Δ.". Πρόσθεσε πως ο ρόλος της κυβέρνησης είναι 'να λειτουργεί ως εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος και υπογράμμισε πως η διαδικασία της συγχώνευσης θα πρέπει "να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες".

Ο Δημ. Ρέππας χαρακτήρισε σημαντική τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς θεωρείται βέβαιο πως οι επικαλύψεις στις δραστηριότητες εδάφους (κυρίως στον τομέα των διοικητικών υπηρεσιών και δευτερευόντως στη συντήρηση των αεροσκαφών) θα οδηγήσουν σε έστω και περιορισμένης κλίμακας αποχωρήσεις από την εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση.

"Λειτουργίες είτε μονοπωλίων, είτε ολιγοπωλίων που συγκροτούν καρτέλ τίθενται συνεχώς υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών" σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας πως "για τις αερομεταφορές το ανελαστικό πλαίσιο που υπερασπίζεται η Κυβέρνηση είναι η καθολικότητα των υπηρεσιών (λόγω και της νησιωτικότητας της χώρας), η ασφάλεια των πτήσεων και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com