Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

«Σταθερά προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή της πολιτική η Ελλάδα», υποστηρίζει ο Γ. Προβόπουλος

Το νέο κτήριο που θα στεγάσει το Κέντρο Επεξεργασίας και Διακίνησης Χρηματικού της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Πυλαία, εγκαινίασε ο διοικητής της Τράπεζας Γιώργος Προβόπουλος τονίζοντας πως παρά την κρίση, η χώρα μένει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή της πολιτική.


Όπως ανέφερε, στο Κέντρο θα εισέρχονται κάθε χρόνο περίπου 240.000.000 τραπεζογραμμάτια για καταμέτρηση, έλεγχο γνησιότητας και διαλογή, ενώ η ποσότητα αυτή αντιπροσωπεύει το 25-30% της συνολικής παραγωγής του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Γ. Προβόπουλος επισήμανε ότι με την λειτουργία του Κέντρου η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως σημαντικό κέντρο διακίνησης τραπεζογραμματίων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες που θα ενταχθούν μελλοντικά στη ζώνη του ευρώ. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται δυναμικά ο διεθνής χαρακτήρας και η εξωστρέφεια της πόλης.

Παράλληλα τόνισε πως το μήνυμα είναι ότι «η Ελλάδα που αντιμετωπίζει σήμερα μια πρωτοφανή κρίση, όχι μόνο μένει σταθερά προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή της επιλογή, αλλά και είναι αποφασισμένη να πράξει ότι είναι αναγκαίο για να διεκδικήσει έναν θετικό ρόλο στην ευρωζώνη".

Το κτήριο εκφράζει τις νέες επιλογές της πολεοδομίας και της αρχιτεκτονικής και δίνει ένα πρωτοποριακό στίγμα σε ότι αφορά στην περιβαλλοντική διαχείριση με τη δημιουργία ενός μεγάλου κήπου με ελληνικά φυτά και του μεγαλυτέρου σε έκταση «πράσινου δώματος» στην οροφή του.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com