Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Αλλάζει ο τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο

Τη νομοθετική πρωτοβουλία για την επιλογή Προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες του Δημοσίου παρουσίασε στον αρμόδιο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης.


Ο υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι το νέο σύστημα θα διασφαλίσει την αντικειμενική και αξιοκρατική επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών. Όπως ανακοίνωσε, θα θεσμοθετηθούν:

• Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων για την επιλογή γενικών διευθυντών, αποτελούμενο από 4 στελέχη του ΑΣΕΠ και ένα στέλεχος του Συνηγόρου του Πολίτη

• Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων για την επιλογή διευθυντών, αποτελούμενο από γενικούς διευθυντές

• Υπηρεσιακά συμβούλια για την επιλογή τμηματαρχών, αποτελούμενα από διευθυντές

Η επιλογή θα βασίζεται σε τρία κριτήρια, προφορική συνέντευξη, γραπτή εξέταση και μόρια (αρχαιότητα, τίτλοι σπουδών, ατομικές εκθέσεις αξιολόγησης). Η θητεία των επιλεγομένων θα είναι πενταετής, ενώ θα αποκλείονται όσοι έχουν τιμωρηθεί πειθαρχικά ή ποινικά για πράξεις που αφορούν στην τέλεση υπηρεσίας. Τα στελέχη, που θα επιλέγονται για θέσεις διευθυντών και τμηματαρχών σε κάθε φορέα, θα προέρχονται από τον ίδιο φορέα, ενώ για τις θέσεις γενικών διευθυντών θα επιλέγονται στελέχη που προέρχονται από το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι στο μεταβατικό στάδιο μέχρι την εφαρμογή του νέου νόμου, θα καταργηθούν τα υπηρεσιακά συμβούλια. Όπως είπε, η επιλογή των προϊσταμένων θα γίνεται με καθαρά αντικειμενικό σύστημα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com