Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Αναζητείται λύση για τα ελλείμματα της «Ασπίς»

Η κυβέρνηση αναζητεί εναλλακτικές μορφές κάλυψης των ελλειμμάτων της «Ασπίς Πρόνοια», κατά τα λεγόμενα του γενικού γραμματέα Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη. Και αυτό, επειδή εκτιμάται ότι ο όγκος των υποχρεώσεων που πρέπει να καλυφθούν από το σχεδιαζόμενο Εγγυητικό Κεφάλαιο είναι δυσβάστακτος για τα μεγέθη του κλάδου.


Όπως δήλωσε, μιλώντας στην Ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, "το ζήτημα που έχει ανακύψει με την αναδρομική ισχύ του προωθούμενου Εγγυητικού Κεφαλαίου ζωής εξετάζεται ώστε να βρεθεί ένας πιο ισορροπημένος μηχανισμός για τα προγράμματα ζωής εταιριών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν".

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Δ. Παλαιολόγος, υποστήριξε ότι η αναδρομική δράση για την κάλυψη υποχρεώσεων της "Ασπίς" θα οδηγήσει σε αυξήσεις ασφαλίστρων. Πρότεινε στην κυβέρνηση να αναζητήσει κεφάλαια μέσω των φόρων που πληρώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίοι ανέρχονται σε 500 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς, ο Ηλ. Πλασκοβίτης δήλωσε ότι θα προηγηθεί ολιγοήμερη διαβούλευση της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής των ασφαλιστικών εταιρειών στο δεύτερο πυλώνα ασφάλισης και μέσω αυτού στη διαχείριση των αποθεματικών των επαγγελματικών ταμείων.

Έξω από τον χώρο της συνέλευσης είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι και συνεργάτες της Commercial Value, ζητώντας από την πολιτεία να αναλάβει δράση, σχετικά με το σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει εκπονήσει η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com