Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ερχονται οι πρώτες περικοπές

Το νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική, με δραστικές περικοπές σε μισθούς και πρόσθετες παροχές της τάξης του 10%, καθώς και το πάγωμα των προσλήψεων ανακοινώνει πιθανότατα εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων.


ο εισοδηματικό νομοσχέδιο δεν αναμένεται να περιλαμβάνει πρόσθετες περικοπές, δηλαδή από το δεύτερο συμπληρωματικό πακέτο (μείωση επιδομάτων, υπερωριών κ.λπ.), καθώς δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις από το οικονομικό επιτελείο, το οποίο επισπεύδει το νομοθετικό έργο ένεκα και των πιέσεων από τις Βρυξέλλες.

Το φορολογικό νομοσχέδιο ανακοινώνεται την επόμενη εβδομάδα, ενώ την προσεχή Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Κεντρική Συντονιστική Ομάδα υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και με τη συμμετοχή όλων των φορέων που κατέθεσαν τις προτάσεις τους στις επιτροπές.

Επιταγές και GPS

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση συζητήθηκαν εκτενώς δύο στοιχεία που έχει ήδη ανακοινώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αφορούν:

* Τις υποχρεωτικές συναλλαγές μέσω των τραπεζών. Συναλλαγές αξίας άνω των 1.500 ευρώ θα γίνονται αποκλειστικά με τραπεζικές επιταγές ή μέσω επαγγελματικών λογαριασμών.

* Απαραίτητη η τοποθέτηση GPS στα φορτηγά και τα σλέπια που διακινούν τα καύσιμα στην αγορά, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός τους αν οδεύουν σε παράνομες αποθήκες. Το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης υγρών καυσίμων, που αφορά την εγκατάσταση ειδικών συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών στις δεξαμενές των πρατηρίων υγρών καυσίμων συνδεόμενων με φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την περασμένη εβδομάδα στο www.open gov.gr της κυβέρνησης. Στόχος είναι να υπάρχει σωστή μέτρηση εισερχόμενου και εξερχόμενου καυσίμου στα στάδια παραλαβής και πώλησης, σύγκριση καυσίμων που φεύγουν από τις αντλίες με τους εναπομένοντες όγκους, καθώς και πρόληψη και έγκαιρη ειδοποίηση έναντι διαρροών, ανθρώπινου σφάλματος, αστοχίας υλικού ή λανθασμένου προγραμματισμού. *
 
website counter
friend finderplentyoffish.com