Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ε.Ε.: Προχωράει συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. Και Τουρκίας , ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης μετά τη λήξη του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Που έγινε σήμερα στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος προσκλήθηκε το προσεχές διάστημα στην Τουρκία από τον ομόλογο του για να συζητήσουν, υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές (Ε.Ε. Και Τουρκία) για την υπογραφή συμφωνίας. Πρόσθεσε ακόμη πως από την πλευρά της Ελλάδας, ζητήθηκε η όποια χρηματοδότηση της Τουρκίας να συνδεθεί με την εφαρμογή της συμφωνίας.

Όσον αφορά το θέμα της παράνομης μετανάστευσης που συζητήθηκε, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως παρουσίασε στους ομολόγους του την πλήρη διάσταση του προβλήματος. Ακόμη τόνισε πως η Ελλάδα έχει τη διάθεση να διαχειρίζεται τις ανθρώπινες ψυχές με σεβασμό στα δικαιώματα και αξιοπρέπεια αλλά ανέφερε πως “δεν μπορούμε, σε καμιά περίπτωση, μόνοι μας να διαχειριστούμε ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη”. Κατά συνέπεια ζητήθηκε η στήριξη από την Ε.Ε. για το θέμα αυτό και όπως ανέφερε, “ φαίνεται ότι δρομολογούνται λύσεις, δρομολογούνται πολιτικές”.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com