Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Tο 2010 ένημερώσαμε τη εurostat για τα swaps

Πρώτη φορά η Ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε την ύπαρξη των συναλλαγών με swaps στις 23 Φεβρουαρίου του 2010 όταν και έστειλε μέρος του πακέτου-πληροφοριών που της είχε ζητηθεί, τονίζει σε ανακοίνωση της για το θέμα των swaps η eurostat.


Όπως αναφέρει, την περίοδο που έγιναν οι συναλλαγές (2000-2001) αυτό δεν ήταν κάτι συνηθισμένο και έτσι δεν υπήρχαν συγκεκριμένοι κανόνες για την παρακολούθηση τους. Σύμφωνα με τη eurostat, στη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου της στην Ελλάδα το 2008, οι ελληνικές αρχές τόνισαν πως δεν τους επιτρέπεται από το νόμο να κάνουν συναλλαγές εκτός αγορών τύπου swaps.

Στη συνέχεια, αφού ζητήθηκαν πληροφορίες από την Ελληνική κυβέρνηση στις 12 Φεβρουαρίου του 2010, στις 23 Φεβρουαρίου στάλθηκε ένα πακέτο πληροφοριών. Αυτές, αν και ελλιπείς, τονίζεται πως για πρώτη φορά ανέφεραν ξεκάθαρα την ύπαρξη των συναλλαγών με swaps το 2001.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση της eurostat, θα ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές η παροχή όλων των απαραίτητων πληροφοριών για να γίνει η αξιολόγηση της υπόθεσης. Τονίζει σε κάθε περίπτωση πως δεν είναι ρόλος της να πει αν οι συναλλαγές ήταν παράνομες ή όχι, αλλά για το εάν είχαν επίδραση στην εικόνα του ελλείμματος. Επίσης διευκρινίζει ότι ο ρόλος της είναι απλά αυτός της συλλογής πληροφοριών και πως βασίζεται στην καλή θέληση των κρατών που στέλνουν τα στοιχεία.

"Επιβεβαίωση του υπουργείου Οικονομικών η ανακοίνωση της eurostat"

Επιβεβαίωση των προθέσεων της κυβέρνησης για καθαρούς λογαριασμούς και αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της eurostat, με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών. Κάνει αναφορά στη μη προσκόμιση των στοιχείων από την Ελλάδα το 2008, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία, ενώ τονίζει πως στις 23 Φλεβάρη δόθηκαν όσες πληροφορίες ήταν δυνατό να διατεθούν σε αυτό το χρονικό διάστημα
 
website counter
friend finderplentyoffish.com