Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιριών

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παρατείνονται οι προθεσμίες για την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2010 και την δήλωση στοιχείων ακινήτων του 2010 για τους υπόχρεους φορολογούμενους που έχουν γεωργικό εισόδημα και εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, καθώς και για τους υπόχρεους που έχουν ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες, κοινωνίες αστικού δικαίου, κοινοπραξίες, αστικές εταιρίες, και συμμετοχικές και αφανείς εταιρίες.


Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος και στοιχείων ακινήτων για το οικονομικό έτος 2010 για όσους αποκτούν γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, που έληγε την 1η Απριλίου, παρατείνεται μέχρι τις 19 Απριλίου.

Επιπλέον, η υποβολή των δηλώσεων ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του φορολογούμενου, με αρχή για το ψηφίο 1 την 19η Απριλίου.

Για τη δεύτερη κατηγορία των φορολογουμένων, που αφορά κυρίως σε ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες, με τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 1 και 2, που λήγουν την 1η και 6η Απριλίου αντίστοιχα, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και ακινήτων παρατείνεται έως τις 7 Απριλίου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com