Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Επαγγέλματα του μέλλοντος από το ΕΕΘ

Επάγγελμα ... «συγκρουσιολόγος» (Ειδικός ανάλυσης και επίλυσης συγκρούσεων – διαφορών) ή «εμφυτευτής νανοσυσκευών» ή «ψυχογραφηματολόγος» (Ειδικός διάγνωσης προσωπικότητας μέσω έμπειρων συστημάτων). Σήμερα μοιάζουν παράξενες έως απίθανες, θα είναι όμως μερικές από τις πιο περιζήτητες ειδικότητες του - όχι πολύ μακρινού - μέλλοντος, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.


"Πριν λίγες ημέρες ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη χτύπησε ένα ηχηρό καμπανάκι για τα υψηλά επίπεδα της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, προβλέποντας ότι θα φτάσει στο 28% έως το τέλος του 2010, από 25,3% που ήταν το Σεπτέμβριο του 2009. Σχεδόν ένας στους τρεις νέους στην Ελλάδα θα είναι άνεργος", τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, καταδεικνύοντας τη σημασία της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημόνων, ο μέσος άνθρωπος αφιερώνει στην εργασία του, τουλάχιστον 75 χιλιάδες ώρες. Κατά συνέπεια, το πώς νιώθει κάποιος για το επάγγελμά του είναι σημαντικό, γιατί μπορεί να επηρεάσει αποφασιστικά πολλές πτυχές της ζωής του.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com