Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Συνεχίζουμε περισσότερο αποφασιστικά

Στον σωστό στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και στις επαφές του Γ. Παπανδρέου απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη σημαντική απόφαση της Ευρωζώνης για τη στήριξη της Ελλάδας, ενώ διέψευσε τα σενάρια περί έλλειψης συντονισμού των μελών της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, ο Γ. Πεταλωτής εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη φονική βομβιστική ενέργεια στα Πατήσια και άσκησε κριτική στα όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας για τη «συμμαχία» ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.


Ο μηχανισμός που αποφασίστηκε από τους "27" είναι μια αξιόπιστη απειλή σε όσους επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν, σημείωσε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει πιο αποφασιστικά, προχωρά στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει προαναγγείλει και στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στα σενάρια και φήμες για φαινόμενα ασυνεννοησίας στο οικονομικό επιτελείο ανέφερε ότι όλα τα στελέχη λειτουργούν με τον καλύτερο και συμφερότερο τρόπο για τη χώρα. Απαντώντας σε ερώτηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π. Χριστοδούλου.

"Δεν υπάρχει έλλειψη συντονισμού, αλλά χρόνια παθογένεια"

Στα χρόνια προβλήματα και την παθογένεια του δημόσιου τομέα, καθώς και στην "εγκληματική πολιτική" της Ν.Δ απέδωσε ο Γ. Πεταλωτής τη μη σωστή και αναποτελεσματική λειτουργία της κρατικής μηχανής. "Οι υπουργοί λειτουργούν με τη δέουσα προσπάθεια και υπό τις χειρότερες συνθήκες που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν", τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το φερόμενο ως "άδειο" χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εσωτερικών κ.Μπόλαρη διευκρίνισε πως απομένει να συσταθεί ο Οργανισμός Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος, κάτι που βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.

"Οι ρυθμοί της κυβέρνησης είναι ικανοποιητικοί, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς τί έργο έχει γίνει σε έξι μήνες, μετά τα έξι χρόνια απραξίας της ΝΔ.

Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Πεταλωτής και στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα, περί ιδιότυπης "συγκυβέρνησης" ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.

"Δεν μπορεί να μας κατηγορεί ο κ.Τσίπρας και το κόμμα του που συγκυβέρνησε το '89 με τον κ.Μητσοτάκη ότι το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά με τον κ.Καρατζαφέρη", σημείωσε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com