Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δυσφορία εισαγγελέων για την κριτική Βαλυράκη στη Δικαιοσύνη

Την αντίθεσή της σε όσα δήλωσε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο Siemens εξέφρασε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Ο Σ. Βαλυράκης είχε ασκήσει έντονη κριτική στις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, όσον αφορά στην αποστολή της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή, κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια ή ακόμη και μεθόδευση της Δικαιοσύνης.


"Οι γενικεύσεις και η χρησιμοποίηση απαξιωτικών εκφράσεων, που γίνονται από εκπρόσωπο της νομοθετικής εξουσίας σε βάρος της δικαστικής, αφενός μεν δυσχεραίνουν τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, αφετέρου δε και κυρίως, δημιουργούν αδικαιολόγητα δυσμενείς εντυπώσεις για το κύρος των θεσμών", απάντησαν οι εισαγγελλείς. Όπως υποστήριξαν, "στις ημέρες που διανύουμε, όπου ο αξιακός ιστός της κοινωνίας μας δοκιμάζεται, οι γενικεύσεις και οι μειωτικές κρίσεις από εκπρόσωπο μιας συνταγματικής εξουσίας σε βάρος της άλλης πλήττουν αμφότερες, ενώ παράλληλα φορτίζουν έντονα την υπό διερεύνηση υπόθεση, τη στιγμή που η νηφαλιότητα και η συνεργασία των αρχών που ασχολούνται με αυτήν είναι απαραίτητες".

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελλέων κατέληξε αναφέροντας πως "η ΕΕΕ, τηρώντας απαρέγκλιτα την αρχή της μη ανάμιξής της σε υποθέσεις, που ερευνώνται τόσο δικαστικά, όσο και στα πλαίσια της λειτουργίας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, εκφράζει την αντίθεσή της στο περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, που έστω και αν διατυπώθηκαν καθ΄υπερβολή, εγκυμονούν κινδύνους για το κύρος, τόσο της δικαιοσύνης, όσο και των άλλων θεσμών γενικότερα".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com