Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Και νέες διαβεβαιώσεις Λοβέρδου για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

Στη διαφωνία της κυβέρνησης, αλλά και των κοινωνικών εταίρων στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΣΕΒ.. Απήθυνε έκκληση στους συνδικαλιστές να μην αναλάβουν δράση που βάζει «τρικλοποδιές» στη διαδικασία σταθεροποίησης της οικονομίας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν δέχεται από κανένα μομφή με το δάχτυλο υψωμένο, εφόσον αυτός δεν λέει τι θα έκανε αν ήταν στη θέση της.


"Κάνω έκκληση για μια συμπεριφορά και για μια τακτική η οποία να βοηθάει τη χώρα, να βοηθάει την προσπάθεια να ξεφύγουμε από την κρίση. Γιατί όποιος ακυρώνει τη δουλειά του άλλου με υπονόμευση ή τρικλοποδιές, πρέπει να προτείνει και τι πρέπει να γίνει, να προτείνει στον ελληνικό λαό τι άλλο πρέπει να γίνει, ποια είναι η εναλλακτική λύση για να βγει η χώρα από την κρίση", δήλωσε ο υπουργός.

Νωρίτερα, αναφερθείς στο ενδεχόμενο περικοπής μισθών στον ιδιωτικό τομέα, είχε υποστηρίξει ότι "ο λόγος μας έχει σοβαρά επιχειρήματα που επιβάλλουν αυτό το μέτρο να μην ληφθεί ποτέ".

Ερωτηθείς για το τραπεζικό σύστημα, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει ζήτημα ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς είναι εγγυημένη και εξ' αυτού δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ο Ανδρ. Λοβέρδος ανέφερε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο τόνισε ότι αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα. Έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αναφέροντας πως έγινε ότι έπρεπε να γίνει για τη διασφάλιση των επόμεων γενεών. "Όπως ήταν μέχρι σήμερα το σύστημα αποτελούσε δημοσιονομική νάρκη", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Δασκαλόπουλος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com