Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Συναντήθηκε με την τρόικα και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

«Το κόστος εργασίας δεν επηρεάζει την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.», τόνισε κατά τη συνάντησή του με την «τρόικα», ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. Επισήμανε δε, ότι «κάθε ενέργεια περικοπών του 13ου και 14ου μισθού οδηγεί σε δραματική υστέρηση των δημοσίων εσόδων και σε πλήρη αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης καθώς και της στερεί έσοδα 4 δισ. ευρώ».


Ο Γιάννης Παναγόπουλος ξεκαθάρισε ότι συναντήθηκε με τα κλιμάκια ΕΚΤ, Ε.Ε. και ΔΝΤ, καθώς η πρόσκληση αφορούσε αποκλειστικά τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ."Αν μου ζητηθεί ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όπως έχω πάει και σε άλλες συναντήσεις στο παρελθόν βεβαίως θα πάω, προκειμένου να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ως εκ τούτου εφόσον ζητήθηκε συνάντηση που αφορούσε τους προέδρους πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία μυστικότητα αφ’ ενός γιατί δεν υπάρχει τίποτα προς απόκρυψη και αφετέρου γιατί δημοσίως ενημερώνω τους εργαζομένους και τους Έλληνες πολίτες για το τι είπα".

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι της "τρόικας" δεν αποκάλυψαν τις θέσεις τους και ζήτησαν μόνο να ακούσουν την άποψή του, χωρίς διάλογο. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι υπογράμμισε την τεράστια ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας μας. "Γνώριζε εδώ και 2-3 χρόνια τα πάντα. Γνώριζε την παραποίηση των στοιχείων και δεν έκανε τίποτα", σημείωσε.

Εξέφρασε δε, την πλήρη αντίθεσή του στα "άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που φορτώνουν το βάρος της δημοσιονομικής εξυγίανσης σε μισθωτούς, ανέργους και συνταξιούχους", καθώς και σε "προτάσεις και μέτρα που θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, δηλαδή τους πλέον ανασφαλείς και κακοπληρωμένους εργαζόμενους".

Παράλληλα, σημείωσε πως δήλωσε στους εκπροσώπους των κλιμακίων ότι "τα επώδυνα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι «σαν να σπέρνουν ανέμους» και κατέληξα με το Ελληνικό ρητό «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες» για να γίνουν αντιληπτές οι κοινωνικές αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν".

Τέλος, κάλεσε τις εργοδοτικές, με δεδομένη την εκφρασμένη θέση τους να μην υπάρξουν περικοπές, να καταλήξουν σε συμφωνία για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε "να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Ιδιωτικός Τομέας και οι εργαζόμενοι δεν προσφέρονται για νεοφιλελεύθερους πειραματισμούς".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com