Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εξήγγειλε η Τίνα Μπιρμπίλη

Με αλλαγές θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που υπερψηφίστηκε εχθές επί της αρχής από την αρμόδια επιτροπή, όπως δεσμεύτηκε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.


"Έγιναν πολύ σωστές παρατηρήσεις κατατέθηκαν από όλους, φορείς και κόμματα, αξιόλογες προτάσεις, όλα αυτά θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη για να υπάρχει στην όλη διαδικασία απόλυτη διαφάνεια, αλλά και για να έχει η χώρα τα μέγιστα δυνατά οικονομικά οφέλη", τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος.

Η Τίνα Μπιρμπίλη αναφέρθηκε και στις προτάσεις των κομμάτων, στις ολοκληρωμένες μελέτες περιβαλλοντικής κατεύθυνσης, στο σχέδιο δράσης 20-20-20, τον κανονισμό που διέπει τη ΡΑΕ και τον τρόπο αδειοδότησης καθώς και την επέκταση της άδειας παραγωγής.

Ακόμη, χαρακτήρισε ως απόλυτη προτεραιότητα το να κοπεί κάθε δυνατότητα μεταβίβασης των αδειών. "Αυτό ήταν είναι πρόβλημα που είχε γίνει μάστιγα. Πρέπει σε αυτό να είμαστε όλοι κάθετα αντίθετοι ώστε να περιορίσουμε την μεταβίβαση παραγωγής ενέργειας", τόνισε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com