Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Άμεση συνάντηση με τους εργοδότες ζητά η ΓΣΕΕ

Επιστολή με την οποία ζητά από τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), άμεση συνάντηση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων που αφορούν στην υπογραφή νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, έστειλε η ΓΣΕΕ.


Ζητά από τις εργοδοτικές οργανώσεις να αποδείξουν εμπράκτως, με τρόπο άμεσο και θεσμικό, ότι δεν συμφωνούν με την προοπτική περικοπών στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα -δεδομένου ότι εκπρόσωποί τους έχουν δηλώσει δημοσίως ότι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν οφείλεται στο μισθολογικό κόστος.

Το κείμενο της επιστολής:

Αθήνα 28/4/2010

Προς τους
Προέδρους των Εργοδοτικών Οργανώσεων
κ.Δ.Δασκαλόπουλο, ΣΕΒ
κ.Δ.Ασημακόπουλο, ΓΣΕΒΕΕ
κ.Β.Κορκίδη, ΕΣΕΕ

Αθήνα,

Η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (με τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ.) έχει ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» και έχει διαφοροποιήσει ριζικά το περιβάλλον εντός του οποίου κινούνται οι συζητήσεις, οι διαπραγματεύσεις και εντέλει οι συμφωνίες μεταξύ των Οργανώσεών μας.

Οι ραγδαίες εξελίξεις δεν επέτρεψαν να τελεσφορήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την Εθνική Σύμβαση (ΕΓΣΣΕ) και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πιθανότητα επώδυνων επιλογών τις οποίες διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της «Τρόϊκας». Επιλογές που στο επίκεντρό τους έχουν τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και ιδίως –με επίκληση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας– τις συλλογικές συμβάσεις και τη μείωση μισθών (13ος και 14ος όπως αποκαλούνται).

Με τις δηλώσεις σας και εσείς φαίνεται να συμφωνείτε ότι αφενός ο Ιδιωτικός Τομέας δεν παράγει ελλείμματα και αφετέρου ότι η ανταγωνι-στικότητα της οικονομίας της χώρας δεν εδράζεται στο –χαμηλό– κόστος εργασίας.
Οφείλουμε να εκφράσουμε την άρνησή μας σε αυτές τις απαιτήσεις με τρόπο άμεσο και θεσμικό.

Προτείνουμε συνάντησή μας το συντομότερο δυνατό προκειμένου να συμφωνήσουμε την υπογραφή Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. ως καταλυτικό μήνυμα ότι οι συνταγματικά κατοχυρωμένες διαδικασίες των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τ΄αποτελέσματα που παράγουν δεν τίθενται στη «μέγγενη» των δημοσιονομικών περιορισμών.

Το διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών είναι το τελευταίο «ανάχωμα» στην βαθειά και παρατεταμένη ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας.

Είναι η «καύσιμη ύλη» μέχρι να επανεκκινήσει η μηχανή της ανάπτυξης με αιχμή τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, ώστε ν΄αντέξουν οι επιχειρήσεις, να προστατευθεί η απασχόληση, να υπάρξει ελπίδα και προσδοκία εξόδου από την κρίση.

Με εκτίμηση,

Για τη ΓΣΕΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Παναγόπουλος Γιώργος Τσαλικάκης


 
website counter
friend finderplentyoffish.com