Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Είμαστε έτοιμοι για θυσίες και πολύ επώδυνα μέτρα

«Είμαστε έτοιμοι για θυσίες και πολύ σκληρά μέτρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, που διοργανώνεται στην Αθήνα.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "δεν πρέπει να αφήσουμε μια φωτιά να γίνει ανεξέλεγκτη, γιατί η Ελλάδα είναι ένας σπινθήρας και η φωτιά επεκτείνεται στην Ευρώπη". Πρόσθεσε δε, ότι "δεν ζητήσαμε από τον μηχανισμό στήριξης να μας ξεχρεώσει, ζητήσαμε λογικές τιμές"

Νωρίτερα, κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την Οικονομία, ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε δέσμευση ότι ο ίδιος προσωπικά θα κάνει ό,τι χρειαστεί, ώστε να προστατέψει την χώρα, την οικονομία και τον Έλληνα πολίτη.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη, είχε επαναλάβει, όμως, ότι και η Ευρωζώνη πρέπει με τις δικές της κινήσεις "να αποτρέψει μια φωτιά που φούντωσε από τη διεθνή κρίση και να αποτρέψει αυτή η φωτιά να εξαπλωθεί σε όλη την ευρωπαϊκή οικονομία".

Ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τα μέτρα δύσκολα αλλά προσωρινά και υποσχέθηκε ότι οι μεγάλες και μόνιμες αλλαγές θα βρουν την Ελλάδα πολύ καλύτερη, μετά το τέλος αυτής της πορείας. Επισήμανε δε, ότι "θα αποδείξουμε ότι εμείς οι Έλληνες δεν φυγομαχούμε και κάνουμε θαύματα"..
 
website counter
friend finderplentyoffish.com