Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Έρευνα για την τοπική παραβατικότητα στο δήμο Συκεών

Η αποτύπωση της παραβατικότητας στο δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης και το αν και κατά πόσο οι κάτοικοι αισθάνονται ασφαλείς, είναι το αντικείμενο έρευνας του δήμου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «SafeLand».


Το έργο αποσκοπεί στην υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών για την πρόληψη της παραβατικότητας, μέσω κοινών και συντονισμένων παρεμβάσεων εμπλεκόμενων φορέων.

Η έρευνα διεξάγεται σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ και το τοπικό συμβούλιο παραβατικότητας, και απευθύνεται σε εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, της εκπαίδευσης, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας και της Δημοτικής Αστυνομίας Συκεών, τοπικών φορέων και συλλόγων, κοινωνικών υπηρεσιών κ.ά., στους οποίους αποστέλλεται ειδικό ερωτηματολόγιο.

Οι άξονες που καλύπτονται είναι:

* Στοιχεία παραβατικότητας (είδος, συχνότητα, χωροταξική κατανομή).

* Αίσθημα κινδύνου από παραβατικές συμπεριφορές.

* Παράγοντες που συμβάλλουν στο αίσθημα ασφάλειας ή ανασφάλειας.

* Τρόποι συμβολής των κατοίκων για την εξασφάλιση αισθήματος ασφάλειας.

* Προτάσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και απόψεις για την υπάρχουσα κατάσταση, και κυρίως προτάσεις για την αποκατάσταση του χαμένου αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιες ερωτήσεις τίθενται και σε κατοίκους, με τη διενέργεια σύντομης δομημένης συνέντευξης σε χώρους μαζικής συνάθροισης.

Όσοι πολίτες ή εκπρόσωποι φορέων του δήμου Συκεών επιθυμούν να λάβουν το ερωτηματολόγιο, μπορούν να απευθυνθούν στην ΠΥΞΙΔΑ (2310 202015 , fax. 204453, info@pyxida.org.gr), ενώ μπορούν να το συμπληρώσουν και μέσω του portal του δήμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sykies.gr.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com